Amsterdam Green de Annie Sloan este un verde puternic, adânc, inspirat de obloanele și ușile din Olanda … dar care ne duce cu gândul la pădurile noastre cu brazi.

Iată o lucrare recentă a lui Annie, unde a asociat culoarea Amsterdam Green cu imagini botanice. Da, este un verde perfect pentru a scoate în evidență culorile florilor și plantelor din jurul comodei.

La finalizarea lucrării vopseaua a fost sigilată cu Clear Wax, apoi învechită prin șlefuire peste care s-a aplicat un strat final de Clear Wax. Butoanele de pe sertare au rămas cele originale de lemn.

După cum probabil știți deja, Annie are un magazin la Oxford. Este un magazin micuț, într-o clădire veche foarte aproape de centrul orașului. Are un șarm aparte. De câte ori trec pe acolo arată diferit. Se schimbă cu anotimpurile și cu noutățile din magazin. Momentan (vara lui 2017) este aranjat în stil botanic floral, și acest lucru se poate vedea deja de pe stradă. Pentru decorarea vitrinei au folosit tot Chalk Paint, culorile Amsterdam Green, Antibes Green și English Yellow, precum și foarte multe plante. Ingenios!

În mod excepțional, pe lângă schema mea obișnuită cu combinațiile de culori recomandate, de data aceasta vă prezint și cum s-a gândit însăși Annie Sloan să combine Amsterdam Green 🙂 Ea a realizat două variante pornind de la câte o culoare neutră de pe paletar.

Varianta 1 – în cazul în care culoarea neutră ar fi Paris Grey, ne recomandă să alegem una sau două din următoarele culori de pe paletar: Arles, Old Ochre, Cream, Vresailles, Duck Egg Blue, Honfleur, Barcelona Orange sau Primer Red.

Varianta 2 – în cazul în care culoarea neutră ar fi Paloma, Annie ne recomandă ca pe lângă Amsterdam Green să alegem dintre următoarele: Antoinette, Henrietta, Scandinavian Pink, Duck Egg Blue, Provence, Florence, Louis Blue, Emile, Primer Red, Antibes Green sau Giverny.

Și în plus, iată și schema creată de mine, în care am pornit de la o altă culoare neutră, anume: Country Grey.

Aceste scheme vă vor ajuta cu siguranță la alegerea combinațiilor de culori care folosesc Amsterdam Green 😊

Și în cazul în care vă gândiți să deschideți culoarea Amsterdam Green iată nuanțele pe care le-ați putea obține mixând-o cu Old White:

Băncuța de mai jos a fost transofrmată de noi. Am folosit culoarea Amsterdam Green, plus puțină din Antibes Green și Primer Red pe detalii. 

Toate materialele folosite sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru Amstedam Green de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook,  și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare în parte.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *