vopsea Annie Sloan Chalk Paint

De curând la Rouge Boutique Decor au sosit două produse noi. Este vorba despre Annie Sloan Chalk PaintTM Wax-Black și Chalk PaintTM Wax-White. Ceea ce este special la aceste două tipuri de ceară e faptul că în compoziția acestora se află atât ceară cât și vopsea. Astfel, ele se pot folosi și singure, pe cont propriu, nu numai pentru a sigila un obiect vopsit.

Ne-am hotătât să testăm acest nou produs vinerea trecută, chiar la prezentarea Annie Sloan, împreună cu cei care ne-au vizitat pe parcursul zilei. Am ales să lucrăm cu ceară neagră de data aceasta, și trebuie să vă spunem că am rămas uimiți de efectele pe care le-am putut realiza.

Iată pașii pe care i-am urmat pentru antichizarea măsuței:

1 – Primul lucru a fost curățirea măsuței. Înainte de a începe trebuie să vă asigurați că obiectul este curat. Degresați-l dacă este nevoie.

2 – Am aplicat primul strat de vopsea: Annie Sloan Chalk Paint™ – Pure, de culoare albă. Este indicat să-l întoarceți și să începeți cu partea de jos a obiectului. Am vopsit simplu, în toate direcțiile, pentru a obține o suprafață texturată cu aspect uzat. Pentru acest lucru am folosit pensula ovală nr. 8 de Annie Sloan.

3 – După uscarea primului strat de vopsea am aplicat a doua culoare: Annie Sloan Chalk Paint™ – Paris Grey, de culoare gri. Pentru al doilea strat am diluat puțin vopseaua cu apă (aprox. 10%).

4 – După uscarea celui de-al doilea strat de vopsea am aplicat modelul cu trandafiri: Șablon Annie Sloan – Roses. Pentru șablon am folosit vopseaua albă, Pure.

5 – Am aplicat ceara incoloră Annie Sloan Soft Wax – Clear și am șters surplusul. Ceara se aplică cu pensula pentru ceară, special creată de Annie Sloan. În lipsa acesteia se poate folosi o cârpă din bumbac (de preferință albă) care nu lasă scame.

6 – A urmat antichizarea (sau îmbătrânirea) măsuței. Adică am șlefuit fin muchiile și locurile în care măsuța s-ar fi tocit și în mod natural. Am șters praful creat și am reaplicat ceara incoloră în zonele în care am șlefuit.

7 – Am aplicat ceara neagră Annie Sloan Chalk Paint™ Wax – Black și am șters surplusul. În locurile unde a rămas prea multă ceară neagră am șters-o cu ceară incoloră. Ceara neagră a oferit măsuței noastre efectul „antic” pe care îl căutam, evidențiind frumos textura creată în vopsea.

8 – În final, a doua zi am lustruit măsuța cu o cârpă uscată, curată, din bumbac care nu lasă scame.

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

A fost o experiență minunată și vă mulțumim că ați fost alături de noi!

Toată gama de produse IOD – Iron Orchid Design și Annie Sloan sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint și IOD – Iron Orchid Design.

 

2 raspunsuri
  1. Maria
    Maria says:

    Cursurile se fac online? Imi doresc f.mult sa innoiesc o mobila veche si nu as vrea sa dau gres.Dupa vopsire culoarea va rezista in timp?

    Răspunde
    • Tunde Todor
      Tunde Todor says:

      Buna Maria! Da, cursurile se fac doar online in aceasta perioada. Programarea lor, detalii si inscriere aici: https://rbdecor.ro/workshop_calendar/ Dupa cum vedeti, urmatorul workshop introductiv la care avem locuri libere momentan, este cel din data de 13 mai. Spre ca ne vedem!
      Da, dupa vopsirea culoarea rezista foarte bine bine in timp, chiar si in exterior, la soare 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *