Culoarea Arles a fost denumită de Annie Sloan după un oraș din sudul Franței, Arles, din zona Luberon, renumit pentru depozitele mari de pigmenți galben ocru, de pe dealuri sale. Tot aici a trăit și a pictat Vincent van Gogh care a devenit chiar obsedat de un galben asemănător nuanței Arles de Annie Sloan.

Arles este o culoare caldă și intensă, și din această cauză ca să o utilizăm în căminele noastre trebuie să o ”răcim” cu alte culori mai liniștite de pe paletar. Astfel, putem alege culori simple și naturale cum ar fi Chateau Grey sau Old Ochre sau nuanțele de gri: Paris Grey, French Linen sau Country Grey.

Atenție! Folosit împreună cu un albastru, Arles devine mult mai galben! Este adevărat albastrul este culoarea complementară pentru Arles, dar combinația aceasta arată bine într-un tablou sau în garderoba noastră, în schimb se potrivește mai puțin pentru o piesă de mobilă.

 c3dc7ffca80797d474ce4aa67b29ad68

Iată noptiera vopsită de Annie Sloan însăși: Arles în exterior și Louis Blue în interiorul sertarului, plus Clear Wax pentru finisare.

arles-by-annie-sloan

Următoarele noptiere au fost vopsite de noi, la Rouge Boutique Decor 😉 Au folosit: French Linen și Old White în exerior și interior, Arles, Duck Egg Blue, Contry Grey și Honfleur pentru modelul de pe sertare. S-a sigilat cu ceară incoloră (Clear Wax).

Fench Linen, Old White, Duck Egg Blue, Honfleur, Arles, Country Grey

Pe schema de mai jos am adunat câteva culori de pe paletarul Annie Sloan cu care ați putea combina galbenul Arles:

combinatii-de-culori-cu-arles-de-annie-sloan-2

Următoarea piesă este revopsită tot de Annie Sloan. Alegând aceste două culori: Provence și Arles, ea a reușit să păstreze ”lookul” retro-modern a măsuței, stil care este foarte popular în zilele noastre. heals-table

Ultimele exemple sunt două piese de mobilă reînnoite cu Arles de Annie Sloan și finisate foarte frumos cu ceară închisă (Dark Wax)**:

cc046db7ec61eb8cab8d8e8875ad47fee55f8f21b8c7da392638dbe540f0c9b2

Dacă vă gândiți să deschideți culoarea Arles, amestecând cu Old White, iată nuanțele ce le-ați putea obține:
6a125dc40b3d30e58763884af580e8da-1

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Arles de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare poză în parte.

**Găsiți o descriere detaliată cu pașii care se urmează la antichizare mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint aici pe blog, într-un articol mai vechi.

 

TT

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *