Barcelona Orange de Annie Sloan este o culoare fericită. Este fierbinte și în același timp o culoare plăcută de portocală. La crearea acestei culori Annie Sloan a pornit de la portocaliul modern folosit de impresioniști și pe care o întâlnim des pe primele reclame și pe decorațiunile din anii ’60. Barcelona Orange se combină ușor cu majoritatea culorilor de pe paletarul Annie Sloan fără să irite, nici chiar pe suprafețe mai întinse.

Și totuși câteodată este indicat să răcim efectul acestei culori cu nuanțe de gri. Un astfel de exemplu este acest pat superb, reînnoit de Annie Sloan însăși și publicat în cartea ei: Colour Recipes for Painted Furniture and More. Probabil că recunoașteți culorile: Barcelona Orange, Provence, Florence, Duck Egg Blue, Old Violet, Greek Blue, Olive și Emile. Toate aceste culori vibrante și contrastante pe un fundal de Paris Grey pe pereți fac ca patul să fie o adevărată piesă de rezistență într-o încăpere. Dar atenție! ”Combinarea mai multor culori puternice și străclucitoare trebuie realizată cu grijă, ca nu cumva să rezulte un asalt multicolor asupra ochilor”- Annie Sloan.

BracelonaOrange from From Colour Recipes

Pentru a vă ușura alegerea culorilor cu care ați putea combina Barcelona Orange, am creat schema de mai jos:

cominatii-de-culori-cu-barcelona-orange-de-as

După cum vedeți în cele ce urmează, pentru prezentarea culorii Barcelona Orange am ales în special piese ieșite din comun, realizate de artiștii invitați de Annie Sloan în programul ei Painter in Residence, cu o piesă deosebită în final.

Prima este o realizare de inspirație marocană de Janice Issitt. Culoarea caldă a patului este frumos echilibrată de jocul culorilorilor de pe perete, podea și restul pieselor din încăpere. Toate vopsite cu Annie Sloan Chalk Paint: Barcelona Orange, Napoleonic Blue, FlorenceHenrietta, Provence, Arles, Old White, English Yellow, Old Violet și Emperor’s Silk. Finisările au fost realizate cu Clear Wax, mai puțin pe podea, unde s-a folosit lacul mat de Annie Sloan.

morbed7-1

Iată o altă creație semnată de Janice Issitt. Aici ea a transformat o ușă veche victoriană în stil boem, folosind culorile: Florence, Antibes Green, precum și un mov care a rezultat din mixarea culorilor Emperors Silk și Napoleonic Blue. Șabloanele folosite: Leaves și Petrushka de Annie Sloan în Barcelona Orangedoor14-2-1

Comoda următoare a fost reînnoită de un alt artist invitat la Painter in Residence: Jelena Pticek. Jelena a ales o comodă veche cu aspect masiv și a transformat-o într-o minunată piesă modernă. Culorile folosite: pentru exterior French Linen, pentru model Barcelona Orange, Duck Egg Blue și Antoinette, iar pentru interior Scandinavian Pink. Și iată că se poate și în acest fel! La final a aplicat peste tot Clear Wax pentru sigilare.

triangles_solo-1

Iată și un dulăpior vesel pentru o cameră de copii. Exterior Barcelona Orange cu bulinuțe Pure, iar în interior Provence, plus Clear Wax pentru finisare. Ca idee, pentru bulinuțe puteți folosi un dop de plută sau o bucată de cartof sculptat 

BarcelonaOrange, Provence, Pure-1

Ultima, dar nu cea din urmă!  Așa cum v-am promis, închei cu o piesă deosebită realizată de Jonathon Marc Mendes, cunoscut deja probabil de mulți dintre voi. El a realizat o firmă cu aspect vintage, cu imagni vechi de circ și bâlci. Pentru fațada bufetului Jonathon a folosit culorile Burgundy, Emperors Silk, Scandinavian Pink, Barcelona Orange, Florence și Old White. Unele culori au fost sigilate numai cu Clear Wax, iar la altele (cum est Barcelona Orange din mijloc) s-a folosit și Dark Wax pentru ai oferi un plus de patină aspectului final.

33f84f84398e3995a4051236ee7eb8be

Dacă vă gândiți să deschideți culoarea Barcelona Orange, amestecând cu Old White, iată nuanțele ce le-ați putea obține:c539a672102485e49edc72a64023b38a

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Barcelna Orange de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare poză în parte.

TT

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *