Chateau Grey de Annie Sloan este de fapt o culoare plăcută de verde spre gri care are la bază pigmenți anorganici, naturali, având numele de ”pământ verde”. Și cu asta am spus aproape tot despre această culoare.

Da, Chateau Grey este o culoare cât se poate de ”simplă” și naturală.

La fel ca și verdele Lem Lem sau Olive de Annie Sloan, o puteți folosi atât în bucătării cât și în dormitor sau living, și se potrivește atât stilului rustic cât și celui clasic sau modern. Și recunosc, Chateau Grey este preferata mea 🙂

În mod expcețional, pentru prezentarea acestei culori am ales una dintre frumoasele lucrări ale clienților noștri. După ce au încercat Annie Sloan Chalk Paint pe câteva piese vechi, familia Kovács din Brașov, a decis să-și reînnoiească și mobila de bucătărie. Studiind cu atenție paletarul Annie Sloan, alegerea lor unanimă a fost Chateau Grey!

După cum știți, Annie Sloan Chalk Paint, această vopsea minunată, densă și foarte pigmentată, aderă la majoritatea suprafețelor fără pregătirile plictisitoare de șlefuire, decapare sau grunduire a finisajului existent. Dar în cazul mobilei de bucătărie este important s-o degresați foarte bine! Suprafețele uleioase resping apa, așadar resping și vopseaua pe bază de apă. Pentru degresare puteți să folosiți detergent de vase.

Familia Kovács a folosit modul de lucru* de mai jos:

După curățarea și degrasarea suprafețelor au aplicat un strat de Chateau Grey . Când s-a uscat vopseaua, următorul pas a fost pictarea ușițelor, după care s-a aplicat un strat de Clear Wax peste tot. Pentru că au dorit să obțină un aspect mai vechi, au șlefuit muchiile. Puțin, numai acolo unde oricum s-ar fi tocit mobila.  La final au aplicat încă un strat de ceară incoloră (Clear Wax), pe care au șters-o imediat ca să îndepărteze surplusul, iar a doua zi au lustruit-o.

… et voilá, familia Kovács are bucătăria transformată, într-un singur weekend, prin propriile mâini, și exact așa cum și-au dorit să fie 

Mulțumim pentru fotografii domnului Kovács Attila!

ChateauGrey-1

Chateau Grey-3

Dacă doriți să obțineți un verde mai deschis decât Chateau Grey , îl puteți mixa adăugând de exemplu Old White. Iată nuanțele care pot rezulta:

13309636

Am realizat această schemă de mai jos pentru cei care se gândesc să combine Chateau Grey cu alte culori de pe paletarul Annie Sloan. Elementele pictate din colț au fost realizate la unul dintre workshopurile Annie Sloan organizate chiar de noi, cu tema: Bazele picturii pe mobilă cu Annie Sloan Chalk Paint. Zic că sunt foarte sugestive.

Combinatii de culori Chateau Grey de AS

 

Toată gama de produse Annie Sloan sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, N.Bălcescu 62 (etaj 3, magazin Star), precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint.

.

*Găsiți o descriere detaliată cu pașii care se urmează la antichizare mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint aici pe blog, într-un articol mai vechi.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *