Coco de Annie Sloan este o culoare caldă de cacao cu lapte. Coco se poate folosi singură pe o piesă de mobilă, dar este ideală  și ca bază neutră pentru alte culori cum sunt: Emperors Silk, Scandinavian Pink, Antoinette, Primer Red … asta dacă ne gândim la cele calde. În același timp vă recomand s-o folosiți și lângă unele culori reci de pe paletarul Annie Sloan, ca Louis Blue sau Provence. Merită să încercați și o astfel de combinație!

Culoarea Coco fiind aplicată mai gros, texturat, va fi un suport perfect pentru finisaje spectaculoase, sigilate cu ceară colorată. Indiferent că optați pentru White Wax sau Black Wax sau Dark Wax, cu siguranță niciodată nu veți da greș scotând în evidență textura vopselei. Cum este și în cazul exemplelor de mai jos. Primul este o noptieră revopsită de Annie Sloan însăși:

 

La reînnorea următoarei măsuțe furniruite, din anii ’60, am folosit culorile Coco și Original, plus ceară incoloră și închisă pentru sigilare.

Poate recunoașteți ușa din următoarea imagine, este cea de la atelierul nostru vechi. Peste lazura inițială de culoarea lemnului, am aplicat un singur strat de Coco, iar după uscare l-am sigilat cu Clear Wax și Dark Wax.

La secretair-ul de mai jos am folosit Coco la exterior, iar în interior (inclusiv sertare) am vopsit cu Antoinette. La final la sigilarea porțiunilor cu Coco am folosit și ceară închisă, dar pe cele cu Antoinette am aplicat numai ceară incoloră. … după ce totul a fost gata (inclusiv pozele) mi-a venit ideea să accentuez feminitatea și delicatețea piesei, așa că în interior, în colțul din dreapta am aplicat și câțiva trandafiri finuți cu șablonul Antheia de Annie Sloan.

Pentru a vă ajuta la alegerea combinațiilor de culori care folosesc Coco cu alte nuanțe de pe paletarul Annie Sloan, am creat schema de mai jos:

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Coco de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

.

Sursa fotografiilor: anniesloan.com și Rouge Boutique Decor, faceți click pe fiecare poză în parte.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *