vopsea Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint (ca și noi), preferă un climat moderat. Nici foarte cald, nici foarte rece. Nici prea uscat, nici prea umed.

A venit primăvara, sunteți gata să vopsiți?! Probabil că da, și doriți să vă apucați de treabă cât mai repede posibil 😉

Și poate că aveți o încăpere pe care oricum nu o folosiți … poate un garaj … care pare perfect pentru meșterit … sau poate că preferați să lucrați afară în curte …

Dar haideți să vedem ce se poate întâmpla dacă temperatura și/sau umiditatea aerului nu este cea corespunzătoare în timpul lucrului cu Annie Sloan Chalk Paint!

  • Temperatura scăzută influențează negativ timpul de uscare între staturi.
  • Umiditatea ridicată la fel, încetinește considerabil timpul de uscare. Explicația: cu cât umiditatea  este mai mare, cu atât evaporarea este mai dificilă (valabil în cazul tuturor vopselelor pe bază de apă).
  • La temperaturi scăzute și ceara cu care dorim să sigilăm vopseaua Annie Sloan se va comporta diferit: o vom întinde greu, și o vom șterge la fel de greu.
  • Temperatura ridicată, mai ales dacă se combină și cu umiditatea foarte scăzută provoacă uscarea instantanee a vopselei, ceea ce duce la crăparea ei în zonele în care s-a aplicat într-un strat mai gros.

Așadar având în vedere cele de mai sus, NU vopsiți în locuri în care nu vă simțiți nici voi confortabil! Unde nu este suficient de cald, de exemplu. Sau afară în curte, vara în caniculă, chiar dacă lucrați în umbră. Și nu așezați mobila la soare pentru uscat, …numai dacă doriți un aspect bătrân, rustic, cu crăpături 😉 . 

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

+ 1 PONT : dacă totuși lucrați afară în aer liber (știu, este o plăcere – rar, dar ni se întâmplă și nouă câteodată, după cum vedeți pe pozele de mai sus) să țineți cont și de vântul care poate să vă strice munca, umplând cu praf  toată suprafața proaspăt vopsită.

Astea fiind spuse, vă doresc să meșteriți cu spor, să reînnoiți cât mai multă mobilă veche, că merită, și între timp să vă și relaxați și să vă bucurați de fiecare clipă în timp ce lucrați cu Annie Sloan Chalk Paint!

Toată gama de produse Annie Sloan sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint. 

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *