Finisajul cu aspect de beton este simplu de realizat cu Annie Sloan Chalk Paint și Saltwash. Iar dacă dorim să adăugăm și ornamente turnate, folosim mulajele IOD. Pentru a demonstra cele afirmate, eu am ales un ghiveci mare din plastic. Bineînțeles, veți lucra la fel și pe alte suprafețe (mobilă, perete, obiecte mici de decor … sau oriunde veți avea nevoie).

Am început cu vopsirea ghiveciului în culoareea Versaillles de Annie Sloan. Am aplicat un strat destul de gros și am așteptat să se usuce (aproape 1 zi). Apoi am aplicat de jur împrejur ornamentul creat în mulajul IOD ”LAUREL” cu argila IOD AIR DRY CLAY. Am procedat exact ca în filmulețul de mai jos, apoi l-am lipit cu un adeziv de lemn.

Are you ready to try? Our Micro Rim makes it easy peasy to start making whatever your creative little heart desires. Get with us and start makin- you got this!❤️❤️❤️ #ioddecormoulds #authenticiod #acceptnosubstitutes #ironorchiddesignsFind your authorized IOD stockist here: https://ironorchiddesigns.com/find-a-retailer/

Posted by IOD – Iron Orchid Designs on Monday, May 27, 2019

Am așteptat peste noapte, apoi am aplicat stratul cu Saltwash. Saltwash este un praf incolor care se amestecă cu vopseaua pentru a obține un finisaj texturat, cu aspect foarte deteriorat (chippy), sau unul de beton, sau de rugină. Proporția diferă de la caz la caz, aici am folosit 3 părți Saltwash și 4 părți vopsea. Deci, am amestecat foarte bine acest praf cu culoarea Provence de Annie Sloan, iar pasta obținută am aplicat-o aleatoriu pe ghiveci. S-a uscat în aproximativ 1-2 ore, după care am dat peste cu o altă culoare: Chicago Grey. După ce s-a uscat și griul, am șlefuit imediat toată suprafața cu o hârtie abrazivă de 150, atât cât să se vadă puțin din culoarea turcoaz.

Următorul pas a fost… o decizie: cum voi sigila ghiveciul? Știam că pentru a obține un aspect cât mai apropiat de beton, cel mai simplu este să dau cu ceara Clear Wax, apoi cu Black Wax….. DAR! … dar ceara nu rezistă mut timp afară în ploaie, așadar a trebuit să mă gândesc și la o variantă care implică lacul cel nou de la Annie Sloan 😉

Până la urmă am hotărât să fac o încercare cu amândouă, ca să arăt diferența dintre finisajul clasic cu ceară și tehnica wash (spălat) cu Graphite, plus lac. Așadar pe partea de sus am aplicat Clear Wax + Black Wax. După cum vedeți pe fotografie, am avut grijă să introduc destulă ceară neagră (și cât mai uniform) atât în textură cât și în ornament . Apoi am revenit cu ceara incoloră și am șters totul, lăsând ceara neagră doar în textură și în colțurile ornamentului, ca să pară cât mai natural.

Pentru partea de jos am pregătit Graphite amestecat cu apă (în proporție aproximativă de 1 parte vopsea : 5 părți apă) și l-am aplicat. Apoi l-am șters cu o cârpă curată. Cu cât am frecat mai mult, cu atât s-a dus și din Chicago Grey și a apărut de sub el Provence-ul. Aici e bine să știm când se ne oprim 😉

La final, după 1-2 ore, după ce s-a uscat complet partea de jos a ghiveciului, am aplicat 2 straturi subțiri de Annie Sloan Chalk Paint® Lacquer – mat

După cum vedeți diferența este mică între cele două variante. Și ceea ce este cel mai important, amândouă seamănă foarte mult cu aspectul betonului brut. Mă bucur foarte mult că am decis să fac această ”demonstrație”. Sper să vă ajute în realizarea proiectelor voastre

OBSERVAȚII:

  • alegeți ghivece din plastic mat și cât mai dur, fiindcă dacă se îndoie, vopseaua va sări de pe margine.
  • cu toate că lacul este destinat și suprafețelor din exterior, nu țineți ghiveciul în apă. Apa poate intra sub lac, și va strica lucrarea voastră.
  • după uscarea ultimului strat (cel care acoperă stratul intermediar cu Saltwash) este mai ușor dacă șlefuiți imediat după uscare. Dacă îl lăsați mai mult timp, atunci se va întări foarte tare și veți avea nevoie de un aparat de șlefuit.
  • în gama de mulaje IOD găsiți și alte modele frumoase (aici) care se potrivesc perfect pe un astfel de ghiveci, vă recomand să le încercați.
  • aceeași tehnică puteți s-o folosiți și pentru realizarea aspectului de rugină. Bineînțeles veți alege alte culori de pe paletarul Annie Sloan, de exemplu: Barcelona OrangeArlesFlorence… iar pentru sigilare: Clear Wax și Dark Wax, sau wash de Honfleur și lac mat Annie Sloan.

Toată gama de produse Annie Sloan , Saltwash și IOD – Iron Orchid Design sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint și IOD – Iron Orchid Design.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *