Old Violet de Annie Sloan este o culoare interesantă de albastru în tonuri reci de gri-mov. Este elegantă, dar totuși veselă și îmbracă frumos orice mobilă. O putem folosi atât în living, cât și în camere de copii sau bucătării, atât singură cât și în combinații cu diferite nuanțe de alb, bej sau gri. Dar vă recomand să încercați cu Old Violet și culorile complementare de pe paletarul Annie Sloan, cum ar fi Arles, Barcelona Orange, English Yellow și Old Ochre. Iar dacă doriți să obțineți un efect mai ”masculin”, combinați-o cu Graphite sau Aubusson Blue.

Ca și exemple, haideți să începem cu două creații ale lui Annie Sloan! Primul este un birou superb pe suprafața căruia a amestecat Old Violet cu Bungundy și pe margini a aplicat culoarea Old White. Aici Annie a folosit tehncia blending, cea pe care o puteți învăța la una dintre workshpurile organizate de noi: Tehnici de aplicare Annie Sloan Chalk Paint™- Baza-2.

Iar într-un stil total diferit, următoarea piesă este un scaun colorat, reînnoit pentru nepoțica ei. Culorile folosite pentru scaun pe lângă Old Violet au fost Provence, Duck Egg Blue, Burgundy și Old White. La final, pentru sigilarea vopselei a folosit Clear Wax.

Annie Sloan Old Violet+Burgundy

AS_Jan2014_22

Măsuța de mai jos a fost reînnoită tot cu Old Violet, dar aici pe lângă ceara incoloră (Clear Wax) s-a folosit și ceară închisă (Dark Wax) care s-a așezat în textura vopselei, conferind un look mai vechi mobilei. Puteți să aflați mai multe despre această lucrare, făcând click pe poze:
chalk-paint-annie-sloan-old-violet-furniture1

old-voilet-ASCP

old-voilet-ascp-dark-wax

Pentru încheiere am lăsat băncuța și măsuțele realizate de noi, la Rouge Boutique Decor.

Următoarele două peisaje de apus de soare au fost create de colega mea Beatrice, cu tehnica ”dry brush” – o tehnică despre care învățăm la workshopul Tehnici de aplicare Annie Sloan Chalk Paint-Bază-2.old violet

Old Viiolet, Paloma, ....Poate că vi se pare cunoscută acesată măsuță rotundă de cafea 😉 Da, este cea pe care am vopsit-o împreună la workshopul de acum două zile! După cum vedeți, inițial avea un un strat de lac lucios  care s-a acoperit foarte frumos prin aplicarea unui strat de Burgundy, după care unul de Old Violet. După uscare m-am jucat puțin cu șablonul Classical Bird de Annie Sloan și am sigilat totul cu ClearWax. … și mă gândesc, poate mai continui crenguțele și în alte culori, dar nu mă grăbesc! Cu Annie Sloan Chalk Paint e foarte ușor să adaug ceva la o lucrare, oricând pot s-o perfecționez!

old volet, burgundy-1

Dacă doriți să obțineți nuanțe mai deschise de Old Violet, iată tonurile rezultate în funcție de proporițiile de mixare cu Old White:

1cd95fd9b6dc0da996269633d1511286

Am creat schema de mai jos pentru a vă ușura alegerea combinațiilor de culori pentru Old Violet cu alte nuanțe de pe paletarul Annie Sloan:

Combinatii de culori Old Violet de AS

 

Toate materialele folosite sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, N.Bălcescu 62 (etaj 3, magazin Star), precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

Urmăriți pagina noastră de Facebook și înscrieți-vă în grupul pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

Sursa fotografiilor: click pe fiecare în parte.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *