Inițial am cumpărat câteva scaune de la IKEA pentru workshopurile nostre ”Vopsim împreună”, fiindcă se poate întâmpla ca participanții să opteze pentru o piesă mică de mobilă de la noi, în locul celei aduse de acasă. Așa am descoperit că îmi plac mult aceste scaune rotunde și că se pot transforma în foarte multe feluri, iar șezutul lor rotund te provoacă la o decorare mai specială 😉



Pasul 1 – După ce am montat scaunul, l-am șters cu cârpă umedă și puțin detergent de vase și l-am clătit cu apă rece. Apoi l-am șters cu cârpă uscată.
Am vopsit scaunul cu Old White de Annie Sloan, în două straturi. Am început cu partea de jos, întorcându-l cu picioarele în sus, după care l-am așezat pe picoare și am vopsit și partea de sus.

Pasul 2 – Am aplicat ștampile cu flori pe șezutul și pe picioarele scaunului, cu ajutorul rolei de cauciuc IOD (Brayer) înmuiată în albastrul intens Aubusson Blue de Annie Sloan. Ștampilele folosite au fost din setul Floral Swags și pentru că erau absolut noi, primul lucru a fost să le ”pregătesc”, conform instrucțiunilor de la IOD. Adică le-am șlefuit (când erau încă pe suportul original) cu o hârtie abrazivă cu granulația de 240, în direcții opuse (stânga-dreapta și sus-jos).

Pasul 3 – După uscarea modelelor ștampilate am șlefuit ușor toată suprafața cu o hârtie abrazivă având granulația 360 (nu este obligatoriu!). Am șters praful rezultat și în final am sigilat toată suprafața cu ceara incoloră Clear Wax de Annie Sloan, după care a urmat ceara neagră (pentru patină), iar în final am revenit cu ceara incoloră pentru a șterge din cea neagră în zonele unde mi s-a părut că este prea mult. Despre folosirea cearei negre puteți citi într-un articol mai vechi, aici.

Ștampilarea este una dintre soluțiile de decorare cele mai versatile. Este perfectă pentru stilul vintage. După cum vedeți și voi, seamănă foarte mult cu o pictură de mână. Iar acest efect nu-l poți obține cu un șablon simplu. Ștampilele se folosesc ușor chiar și pe zone curbate, un alt lucru imposibil de realizat cu șablonul. Dar ceea ce iubesc cel mai mult la ștampilele IOD este că poți să le aplici texturat (cu vopselele Annie Sloan) sau fin, pentru a scoate în evidență toate detaliile (cu cernelurile IOD).

Dacă doriți să afalți și mai multe detalii despre ștamplare, tehnici de aplicare, mici trucuri și despre crearea propriei opere de artă, urmăriți-o pe Sally și Josie:

Toată gama de produse Annie Sloan , Saltwash și IOD – Iron Orchid Design sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint și IOD – Iron Orchid Design.

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *