Graphite de Annie Sloan este o culoare blândă de gri închis, aproape negru și este perfect pentru toate stilurile de la neoclasic până la modern. Este adevărat, se lucrează puțin altfel cu Graphite decât cu restul culorilor de pe paletarul Annie Sloan, dar nu trebuie să vă fie frică să lucrați cu ea 😉  Folosiți-o cu încredere și curaj! Haideți să v-o prezint printr-o lucrare de-a noastră, de la Rouge Boutique Decor.

Noptiera de mai jos a fost a bunicilor mei… cred că numai prin noroc o mai avem, de fapt este una dintre puținele piese de mobilă care ne-a rămas de la ei. Am știut din primul moment cum vreau s-o reînnoiesc. Nu tot timpul mi se întâmplă acest lucru. De obicei caut idei pe la stockistii mai vechi ai lui Annie Sloan sau pe Pinterest, sunt nehotărâtă, mă sfătuiesc cu colegele … dar nu a fost cazul noptierei! O vroiam neagră, cu detalii aurii. Punct.

Nici alegerea culorii din interior nu a fost întâmplătoare, având deja rola de tapet de mătase care avea culoarea foarte apropiată de Chateau Grey. Am vrut să folosesc tapetul pentru laturile sertarului și sigur că da, pentru interior am optat pentru Chateau Grey.

Noptiera moștenită nu mai era într-o stare foarte bună, ici-colo avea nevoie de chituire și de un blat nou, dar cu puțin ajutor, s-au rezolvat repede toate problemele. Așa că după o ”baie” zdravănă am trecut la treabă: am aplicat cele două culori, în două straturi și ardeam de nerăbdare să aranjăm și detaliile aurite.

Pentru ca aspectul final să fie cât mai neted, după ce s-a uscat și al doilea strat de vopsea am șlefuit toată suprața cu o lână metalică și am deprăfuit-o. Pe marginea blatului și pe mânere am folosit foițe de aur (Annie Sloan Metal Leaf), pe care le-am lipit cu soluția Gold Size. Dar și pe porțiunile aurite am aplicat inițial Graphite, pentru cazul în care nu vom reuși să lipim perfect, atunci să se vadă tot negrul. Iar la final am sigilat tot exteriorul (dar absolut tot!) cu Annie Sloan Chalk Paint™ Wax – Black. După cum vedeți, pentru a obține această culoare splendidă de negru, am sărit peste ceara incoloră, am folosit numai ceară neagră. Am aplicat Annie Sloan Chalk Paint™ Wax – Clear numai pentru sigilarea vopselei din interior.

A fost o lucrare pe care am iubit-o de la început până la sfârșit (poate și din cauza sentimentalor trezite de amintirile legate de bunici) și o ador și acum. Noptiera se poate vedea, este expusă în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor, de pe N.Bălcescu 62 (etaj 3, magazin Star).

Totuși, trebuie să vă atrag atenția asupra unui singur lucru … nu, nu este legat de culoarea Graphite, ci de tapetul lipit. Ca să nu pățiți la fel ca noi, asigurați-vă din timp că sertarele vopsite sau decorate cu tapet pe laterale vor încăpea înapoi la locul lor 😉

Culoarea Graphite de Annie Sloan se poate combina cu oricare altă culoare de pe paletarul Annie Sloan, important este să vă placă vouă și să se potrivească cu stilul încăperii. Dar din obișnuință și pentru a vă ajuta să vedeți cam la ce să vă așteptați în cazul diferitelor combinații, am creat schema de mai jos:

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Graphite de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

.

Sursa fotografiilor: Rouge Boutique Decor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *