Culoarea Florence de Annie Sloan o regăsim în interioarele neoclasice italiene și franțuzești de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Florence este o culoare bogată, un verde viu având nuanța de smarald pe care o puteți folosi atât pentru a recrea suprafețe vechi, patinate, cât și pentru vopsirea pieselor de mobilă boeme, dar chiar și pentru cele moderne.

Primul exemplu, recunosc, este una dintre preferatele mele 😉 Iată creația lui Agnieszka Krawczyk, în cadrul programului organizat de Annie Sloan: Painter in Residence. Aici Agnieszka a folosit culorile Florence și Graphite care se combină minunat cu nuanța caldă, aurie a lemnului. Iar în final a aplicat Clear Wax și Dark Wax pentru a evidenția și mai mult textura în unele locuri. Este superbă, nu-i așa?! Dacă doriți să aflați și alte detalii despre realizarea acestei piese faceți click aici.

Povestea căzii de baie din imaginea următoare o găsiți în cartea lui Annie Sloan Colour Recipes for Painted Furniture. După un strat de Florence pe care a aplicat-o peste tot, Annie a lipit foița de cupru cu ajutorul adezivului Gold Size. După cum vedeți, Florence și foița de cupru a fost combinația perfectă pentru a obține aspectul antichizat, cu patină de cupru antic. Mai multe detalii în cartea amintită, disponibilă și în magazinul nostru și pe e-Boutique.

Iată și un alt exemplu pentru perechea Florence + foița de cupru …. după cum spune însăși Annie Sloan: ”The pairing of warm copper and my emerald Florence Chalk Paint® is a match made in heaven”.

Am lăsat la final propriile noastre creații, din atelierul Rouge Botique Decor. Prima piesă de mobilă a fost realizată de colega mea Beatrice. Aici ea a combinat Florence cu Aubusson Blue, iar pentru sigilare a folosit Clear Wax.

Tot cu ceară incoloră a fost finisată și noptiera următoare, dar aici pe lângă Florence și Aubusson Blue mai recunoașteți probabil și culorile: Emperors Silk, Duck Egg Blue, Antibes Green și Provence.

Comoda următoare ne-am imaginat-o într-un dormitor al unui domn … și pentru asta am folosit Black Wax la finisare. Pe exterior am aplicat culoarea Country Grey, iar pe sertare Duck Egg Blue, Provence, Giverny, Florence, Greek Blue și Aubusson Blue.

Pentru a vă ajuta la alegerea combinațiilor de culori care folosesc Florence cu alte nuanțe de pe paletarul Annie Sloan Chalk Paint, am creat schema de mai jos:

Și în cazul în care vă gândiți să deschideți culoarea Florence iată nuanțele pe care le-ați putea obține mixând cu Old White:

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Florence de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare poză în parte.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *