Îmi place să decorez mobilă, și nu numai mobilă. Dintotdeauna am considerat că o piesă de mobilă este asemănătoare cu o pânză nouă pentru pictori. În plus, îmi plac provocările. Da, trebuie să recunosc că doar în ultimele zile am prins gustul decoupage-ului, de când am testat hârtia Mint by Michelle. Aplicarea hârtiei în sine este ușoară. Provocarea am simțit-o la crearea aspectului final. Adică mascarea marginilor și pictarea în jurul imaginii. Dar cu răbdare, perseverență și culorile Annie Sloan, rezultatul final poate fi senzațional 🙂 Haideți că vă arăt ultimul meu proiect! … în doar 7 pași:

1. Am curățat scaunul IKEA de praf și murdărie. Am aplicat două straturi din culoarea Chateau Grey de Annie Sloan, pe picioare.

2. Am vopsit blatul cu un strat de alb Original, în stilul lui Annie Sloan: alandala în toate direcțiile 🙂

3. După ce s-a uscat vopseaua, am aplicat 2 straturi de adeziv Image Medium de Annie Sloan. Bineînțeles, am așteptat să se usuce adezivul între straturi. Când s-a uscat și ultimul strat, atunci am așezat hârtia Mint pe suprafață: am centrat-o și am îndreptat-o. Am folosit modelul Windmill în format A3 (o reproducere a picturii În luna lui Iulie, de Paul Gabriël).  

4. Am aplicat hartia de decoupage cu ajutorul fierului de călcat reglat la căldură medie, începând din mijlocul imaginii către margine. Am folosit o foaie de copt și am apăsat bine fierul de călcat.

5. Prin șlefuire, cu o hârtie abrazivă cu granulația 180, am îndepărtat părțile care atârnau. Și am păstrat hârtia rămasă pentru a face câteva teste în viitor 😉

6. Am pictat marginea din jurul hârtiei. A fost un proces mai lung, am folosit culori apropiate de culorile din imaginea aplicată. Am mixat culorile unde era nevoie și le-am aplicat prin tamponare, în două straturi. În multe locuri am intrat cu vopseaua și pe hârtie, dar acest lucru nu deranjează, chiar mai mult, face legătura necesară între ”pictura” mea și imagine. Am încercat să creez un efect asemănător blendingului, cu tehnica umed pe umed. M-am jucat cu 2-3 pensule pentru detalii (plată și rotundă), nu cu cele folosite pentru vopsirea mobilei, bineînțeles. În unele locuri hârtia de decoupage s-a umezit și s-a dezlipit, dar după uscarea vopselei am lipit-o la loc foarte ușor, tot cu ajutorul fierului de călcat 🙂

7. Am sigilat blatul și picioarele măsuței. Prima dată m-am gândit să folosesc ceară peste tot, ca de obicei, dar m-am răzgândit. ”Scaunul” va avea rol de măsuță (se va șterge des probabil), deci pe partea de sus este mai ok să folosesc lac … sau chiar soluția Image Medium. Am ales soluția din urmă, fiindcă am citit că de la lacul pe bază de apă s-ar putea să facă bășici și să se încrețească hârtia. Nu am vrut să risc, am ales Image Medium. Dar ce credeți??? De ce-mi era frică, nu am scăpat … și atât de tare m-am speriat, că am uitat să fac poze! … am uscat repede toată suprafața, am așezat hârtia de copt pe ea și am călcat-o, … și ca printr-o minune, și-a revenit perfect 🙂

… et voilá: rezultatul final! Consider că putem să ne felicităm și suntem mândri că am devenit distribuitori al acestei mărci 🙂 Sunt tare fericită de rezultat, îmi place mult! Dar cel mai mult mă bucură că m-am împrietenit cu decoupage și cu tehnica pictării marginilor din jurul imaginii. Promit ca la una dintre următoarele lucrări să realizez un filmuleț special, doar cu partea aceasta. Dar până atunci, dacă doriți să vedeți măsuța mai bine, veniți la noi! Vă așteptăm cu drag 🙂

Despre aplicarea hârtiei de decoupage Mint Windmill, am și un filmuleț detaliat pe canalul nostru Youtube, iată-l:

Toată gama de produse Annie Sloan și Mint by Michelle folosite la acest proiect, sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint și decorarea mobilei cu mulaje, transferuri și ștampile IOD – Iron Orchid Designs sau cu hârtii de decoupage Mint.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *