Iubesc decorarea cu ștampilele IOD! Pot să spun că sunt preferatele mele 🙂 Bineînțeles că le folosesc peste tot, chiar și pe materiale textile. În filmulețul de mai jos am decorat o sacoșă din bumbac cu ștampilele din setul Bohemia și diferite culori de cerneală IOD. Aici pur și simplu am așezat modelele unul după altul… dar se poate și mai mult de atât!

Pentru azi am ales o bluză albă și setul Chrisanthemums care tocmai ne-au sosit. Este un set dublu, cu crizanteme frumoase și detaliate (flori și frunze). Ca de obicei când deschid un set nou, și acum primul lucru a fost șlefuirea ștampilelor în două direcții opuse (sus-jos și stânga dreapta). Pentru șlefuire am folosit o hârtie abrazivă cu granulația 360.

După ce am pregătit ștampilele, am ales floarea cea mai mare pentru început și am aplicat pe ea cerneală albastră China Blue, cu ajutorul tușierei. Pentru a lucra în siguranță, am folosit o folie de plastic tare, pe care am așezat-o sub material. După care am aplicat modelul pe material. Am avut grijă să apăs bine cu degetele, peste tot pe tot modelul. Și așa am continuat și cu florile mai mici.

După flori au urmat frunzele. Pentru a obține o imagine clară, în două straturi (adică pentru ca frunzele să vină sub flori), am așezat folia de mascare inclusă în setul de ștampile, pe floare. Și am aplicat un model cu frunză. Aceasta este una dintre tehnicile specifice pentru ștampilare, și anume: tehnica de mascare.

După cum vedeți, frunza vine frumos sub floare. Cu acest truc putem construi imagini frumoase și reale, în mai multe straturi chiar. Merită să încercați și voi, dacă încă nu ați făcut-o. Și nu uitați să-l folosiți și pe alte suporturi (mobilă, perete, gresie etc) nu numai pe materialele textile 🙂

Bine de știut:

  • Pregătirea ștampilelor prin șlefuire se face doar o singură dată, când începeți să lucrați cu un set nou de ștampile. Pentru șlefuire puteți folosi o hârtie abrazivă simplă care are granulația cuprinsă între 240-360.
  • Fiecare material textil se comportă diferit. Vă recomand să decorați în primul rând materiale din bumbac 100%.
  • Aplicați cerneală mult mai multă pe ștampile în cazul în care decorați materiale textile, decât în cazul suprafețelor dure, mai puțin absorbante. Pentru ca să reziste la spălat, cerneala trebuie să se absoarbe bine în material.
  • La 24 ore după ce ați aplicat modelul, cerneala trebuie sigilată cu fierul de călcat. E bine să țineți fierul de călcat pe fiecare model aprox. 2-3 minute (așezați o hârtie de copt sub fierul de călcat)
  • Aveți grijă ca să nu apăsați zonele din jurul ștampilei, fiindcă s-ar putea să murdăriți materialul. Pentru siguranță este mai ok, să ștergeți aceste zone cu o cârpă curată sau cu un șervețel umed.
  • Imediat după folosire spălați ștampilele și foliile suport cu apă călduță, puțin detergent de vase și o periuță de unghii. Spălați atât detaliile ștampilelor, cât și spatele lor. În cazul în care nu se lipesc ștampilele pe folii, atunci ori spatele ștampilei ori folia este murdară (poate fi praf sau diferite scame care deteriorează aderența).
  • Aici pe blog există deja un articol foarte detaliat despre modul de decorare cu ștampile IOD pe mobilă, click aici.

În filmulețul de mai jos am decorat o altă bluză, cu setul de ștampile Pavo. Urmăriți-l pentru a afla și mai multe detalii despre această tehnică! Dar în același timp, eu sper că vă și inspiră 🙂

Toată gama de produse IOD – Iron Orchid Designs este disponibilă la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre decorare cu produse IOD – Iron Orchid Design.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *