De mic copil visam să învăț meșteșugul olăritului. Nu a fost să fie (până acum!), dar zilele trecute am reușit totuși să creez un bol. Și nu orice fel de bol, unul auriu în formă de floarea soarelui. Și sunt tare mândră de mine 🙂

Materialele folosite:

După cum vedeți am avut nevoie de foarte puține tipuri de materiale 😉

Am pornit de la realizarea unei flori mari în mulajul Sunflowers (este o matriță nouă de la IOD, apărută luna trecută). Am scos floarea din matriță și am așezat-o pe un borcan de plastic răsturnat, apoi am apăsat fin pe petale ca să ia forma borcanului. Pasul următor a fost cel mai greu…. am dus bolul (cu borcan cu tot) în pivniță și am așteptat aproape 2 zile întregi pentru uscarea lui. Fiind foarte cald și aerul foarte uscat în aceste zile în Brașov, am preferat să usuc bolul încet, în pivniță, pentru a evita fisurile sau crăpăturile. Și a meritat așteptarea!

Dacă doriții să aflați mai multe despre folosirea mulajelor IOD, puteți citi în acest articol mai vechi: aici. Este un articol detaliat, cu multe trucuri bine de știut.

După ce bolul s-a întărit, l-am vopsit cu vopseaua Easy Color Deco Gold. Este vorba de o vopsea aurie care e foarte ușor de folosit și se usucă repede. În timpul aplicării, adică în stare umedă, mi s-a părut că o să fie nevoie de două straturi, dar după uscare acoperirea a fost perfectă, deci bolul a rămas așa, cu un singur strat de vopsea.

Da, era perfect bolul simplu, auriu …. dar totuși, mi s-a părut că îi lipsește ceva. Astfel, am aplicat și puțină ceară închisă pe el 😉 Și iată rezultatul:

Toată gama de produse IOD – Iron Orchid Designs sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre decorarea mobilei cu mulaje, transferuri și ștampile IOD – Iron Orchid Designs.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *