În sfârșit avem toate nuanțele de gri din noua gamă de vopsele de perete Annie Sloan, în sfârșit mi-am putut alege culoarea pentru bucătăria și holul meu! Am ales Paled Mallow, un gri spre bleu (sau bleu spre gri?) deschis și luminos. În weekendul trecut am vopsit o parte din hol cu ea și într-adevăr, schimbarea este radicală. Inițial am avut un verde mediu pe pereți despre care pot să declar că pur și simplu a înghițit lumina, în comparație cu noua culoare. Paled Mallow reflectă superb lumina, totul pare curat și fresh din cauza ei. Sunt atât de entuziasmată, trebuie să vă povestesc și vouă despre experiența mea cu noua vopsea de perete de la Annie 🙂

Dar înainte de a trece la enumerarea pașilor, dați-mi voie să menționez (poate nu știați) că mă ocup de vopsele, lacuri și tapet, încă din 1995. Pot să afirm că am o experiență practică și teoretică destul de mare, am lucrat efectiv (și lucrez și acum) cu aceste materiale. Împreună cu soțul meu, am fost printre primii în țară cu mașină de mixat culori pentru vopsele de pereți, încă în ”epoca de piatră” a sistemelor de colorare, când nuanțarea nu numai că s-a făcut manual, dar rețetele fabricii (lucram cu o fabrică din Slovenia în acei ani) erau adunate în 12 bibliorafturi groase, dactilografiate cu mâna (!), cu multe greșeli care bineînțeles trebuiau corectate ochiometric, în timpul colorării…. Astea s-au întâmplat la începuturile carierei mele, și bineînțeles foarte multe s-au schimbat de atunci.

…și acum înapoi la pereții mei proaspăt zugrăviți 😉 Am început zugrăvirea pe o porțiune de perete în două culori (verde cu pete albe), ca urmare a unui experiment anterior nu prea reușit (cu o altă vopsea), pe un tapet special cu structură de fibră textilă, zugrăvibil.

CUM FOLOSIM NOUA VOPSEA DE PERETE ANNIE SLOAN WALL PAINT, în doar 5 PAȘI

1 – Pregătirea pereților

Orice vopsea folosim, primul pas trebuie să fie curățarea (degresarea dacă este nevoie) suprafeței. Bineînțeles, dacă sunt fisuri, crăpături, exfolieri, acestea se repară, dar noi am avut noroc. Și nu a fost nevoie nici de amorsă, deoarece suprafața a mai fost zugrăvită deja cu vopsea lavabilă. Am început în zonele unde era numai praf și am folosit un burete umed pentru desprăfuire. Dar acolo unde au fost pete de grăsime (de la mâinile noastre) sau altfel de murdărie, am folosit sprayul TEC 7 MULTICLEAN. În poza de mai jos puteți vedea cât de spectaculos curăță această soluție: în mijlocul petei de spumă, în zona cu clăbuci mari ea ”mănâncă” grăsimea 🙂

2 – Amestecarea vopselei

După ce deschideți o cutie de Annie Sloan Wall Paint, veți vedea că foarte multă rășină s-a adunat la suprafață, deci trebuie amestecată/omogenizată bine. Acest pas este foarte important (la orice vopsea), deoarece puterea de acoperire, și aplicabilitatea vopselei depinde de el.

3 – Vopsirea colțurilor și a zonelor in jurul tocurilor

După experiența de ieri, trebuie să vă spun că acest lucru NU este necesar, doar în cazul în care veți folosi rolă (trafalet) pentru aplicarea vopselei. Dacă veți aplica vopseaua cu bidineaua sau pensula plata Annie Sloan, nu-și mai are rostul acest pas (cu aceste unelte putem vopsi cum dorim, și în ce ordine dorim, deoarece încap și în părțile înguste și nu lasă urmă/textură de pensulare, dacă întindem bine vopseaua 😉 ). Iar dacă vă întrebați oare nu era mai bine să mascăm tocurile de uși cu bandă de mascare, să știți că în mod normal așa aș fi făcut … dar în entuziasmul nostru am uitat de acest lucru. Bineînțeles, m-am grăbit să șterg tocurile repede, înainte să se usuce vopseaua 🙂

4 – Vopsirea peretelui – primul strat

Am vopsit împreună cu soțul meu, amândoi am folosit atât pensula plată, cât și bidineaua Annie Sloan. Am vopsit simplu, în toate felurile (în toate direcțiile, sus-jos, dar și cu mișcări circulare), vopseaua este cremoasă, se întinde foarte ușor. Suportul fiind puțin texturat din cauza tapetului, a fost nevoie să revenim pe unele zone, iar după terminarea peretelui acoperirea ni s-a părut că e ok, chiar perfect. Faceți click pe filmulețul de mai jos:

5 – Vopsirea peretelui – retușarea

După aproximativ o oră vopseaua era uscată, și surpriză …. acoperirea într-adevăr a fost aproape perfectă! Astfel încât am revenit cu un retuș simplu, cu pensula micuță(!), pe 2 zone cât palma. Iar retușul nu s-a văzut de loc după uscare. Pot să afirm că vopseaua a acoperit practic într-un singur strat. Da, doar atât a fost toată zugrăvirea 🙂

Ponturi:

 • Lucrați doar pe suprafețe curate, solide și absorbante. Folosiți amorsă dacă este nevoie (pe pereți noi, sau foarte absorbanți, sau cu multe reparații). De multe ori ajunge să amorsați cu vopseaua diluată cu cca. 30% apă.
 • Înainte să deschideți cutia de vopsea, întoarceți-o cu capul în jos și agitați-o puțin, apoi amestecați bine conținutul.
 • Pentru o acoperire cât mai mare întindeți bine vopseaua. Annie Sloan Wall Paint este cremoasă și ușor de întins pe o suprafață mare.
 • Folosiți bidineaua specială și pensulele plate de la Annie Sloan. Sunt rezistente și ușor de folosit.
 • Vopseaua nu picură (dacă n-o diluați). Folosi bidineaua lui Annie, chiar și pe tavane!
 • Puteți întrerupe lucrul oriunde și că continuați a doua zi sau când doriți, fără să se vadă de unde ați continuat. Puteți să retușați foarte ușor, fără urme.
 • În cazul în care alegeți să vopsiți cu rola de zugrăvit și diluați vopseaua, probabil că va fi nevoie si de un al doilea strat complet.
 • Annie Sloan Wall Paint are o putere de acoperire excelentă. Noi am folosit exact 300 ml, la o suprafața de 3,9 mp, ceea ce înseamnă o acoperire mai bună decât în fișa produsului (11 mp/1 litru) Dar ați citit mai sus: noi am întins vopseaua foarte bine și am avut grijă să acoperim cât mai perfect toată suprafața, chiar din primul strat 😉 Și atenție: cu siguranță sunt câteva culori pe paletar care nu vor avea o acoperire atât de bună (probabil Capri Pink). Trebuie să știți că puterea de acoperire a unei vopsele bune depinde de 3 factori: culoarea aleasă, tehnica de lucru folosită, plus culoarea inițială care trebuie acoperită.
 • Testați culoarea înainte de aplicare (există și ambalaje de 120 ml). Nuanța finală depinde foarte mult de lumina din încăpere și de culoarea obiectelor din jur.
 • Vopseaua Annie Sloan Wall Paint este super lavabilă. Asta înseamnă că se poate spăla și freca cu buretele, nu se va lua de pe perete. Dar așteptați cel puțin o săptămână după vopsire, înainte de a spăla sau șterge peretele proaspăt vopsit.
 • Spălați bine pensulele și rolele imediat după zugrăvire, cu apă caldă și săpun.
 • Nu adăugați apă în vopseaua din cutie (la nicio vopsea), deoarece apa poate conține bacterii și poate strica în timp vopseaua. Păstrați cutia cu vopsea închisă ermetic, în loc uscat și rece (dar ferit de îngheț). Dacă se poate, folosiți vopseaua începută în maximum 1 an de la deschiderea cutiei.
 • … și cireașa de pe tort: noua vopsea de perete de la Annie nu miroase! Deci o puteți folosi liniștit și iarna, fără a fi nevoie de prea multă aerisire. Da! E o plăcere să lucrezi cu această vopsea!
 • Toate materialele folosite le găsiți la noi, aici pe site sau în magazin (Brașov, Sfinții Arhangheli 5). Cuvintele din articol care sunt îngroșate vă duc către webshop, la acele materiale, și le puteți comanda.

În următoarele două fotografii puteți vedea nuanța finală pe perete (Paled Mallow, Annie Sloan Wall Paint), cu și fără luminile aprinse. Transformarea e spectaculoasă, nu-i așa?! 🙂

Am scris cele de mai sus pe baza propriilor mele experiențe cu noua vopsea de perete Annie Sloan Wall Paint.

Toată gama de produse Annie Sloan este disponibilă la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre decorarea mobilei cu mulaje, transferuri și ștampile IOD – Iron Orchid Designs.… iar în curînd și despre antichizarea pereților!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *