Da, după cum știți mie îmi place să folosesc bidineaua lui Annie pentru vopsirea pereților cu Annie Sloan Wall Paint. Nu este un secret, am povestit despre experiența cu bidineaua în acest articol: click aici 🙂 Dar mulți mă întrebați dacă se poate folosi și rola. Din varii motive: vi se par prea mici bidinele față de zecile de metri pătrați pe care doriți să le vopsiți, poate prețul pare prea mare, sau unii dintre voi aveți deja o rolă cumpărată de la zugrăvirea anterioară, etc. etc. În aceste cazuri eu vă răspund de obicei că după părerea mea, bazată pe experiența mea proprie (și a soțului meu 😉 ), nu sunt prea mici bidinelele lui Annie, cea mare e chiar mare. Iar prețul este corect, fiind vorba de o unealtă care face treabă foarte bună, durează extraordinar de mult, nu se strică doar dacă o lăsați nespălată. … dar știți ce? Haideți să vă povestesc azi despre rola de zugrăvit (trafaletul)! Despre cum o alegeți, cum o pregătiți și cum lucrați cu ea.

Pentru Annie Sloan Wall Paint aveți nevoie de un trafalet cu blăniță destul de subțire (dar nu cea mai subțire!), cu fire sintetice, de tip microfibră (de exemplu acesta: aici). Astfel veți întinde vopseaua într-un strat neted și subțire, și veți reuși să acoperiți o suprafață mare.

Preparare și curățare:

– Clătiți rola în apă călduță și stoarceți-o pentru a elimina apa în exces. Rola trebuie să fie doar puțin umedă când începeți să lucrați cu ea. Prin prespălarea rolei îndepătrați de pe ea fibrele care sunt desprinse, dar și praful/murdăria, plus acest lucru ajută rola să absoarbă vopseaua, iar apoi să o elibereze constant și mai eficient.

– Dacă doriți să faceți o pauză în timp ce vopsiți, împachetați bine rola într-o pungă de nylon și așezați-o într-un loc mai rece (în cămară de ex.) Astfel vopseaua de pe rolă rămâne umedă și vă puteți continua lucrul. Atenție: nu vă recomand să păstrați prea mult timp rola în pungă în cazul în care temperatura este ridicată.

– Când ați terminat lucrul, ”vopsiți afară” cât mai multă vopsea din rolă. Adică roluiți până nu mai iese vopsea din trafalet, iar apoi spălați bine rola în apă călduță. Când apa devine limpede, spălați tot materialul cu care este îmbrăcată rola cu puțin detergent de vase sau săpun și clătiți-o bine încă o dată. Apoi trebuie s-o stoarceți și s-o scuturați ca să iasă apa din material. Și în final așezați rola în poziție verticală pe un prosop de bucătărie și lăsați-o să se usuce la aer.

Zugravirea cu rola

– Amestecați bine vopseaua și turnați-o într-o tavă de vopsit. Înmuiați rola în vopsea, apoi trageți-o sus-jos pe gratiile tăvii. Asigurați-vă că vopseau acoperă rola uniform, peste tot. Dacă este nevoie mai repetați acești pași.

– Începeți să vopsiți prin a ”scrie” un V sau un W pe perete, după care vopsiți mișcând rola în plan vertical. Lucrați pe secțiuni mici, de aproximativ 2 – 2,5 mp (de ex. o porțiune de perete de 1 m lungime și 2,5 m înălțime), în funcție de mărimea rolei cu care lucrați. Nu apăsați foarte tare rola de perete, e mai ok doar moderat 😉

– Terminați vopsirea secțiunii prin roluire și mai ușoară, în direcția următoarei secțiuni nevopsite.

– Puterea de acoperire a rolei se îmbunătățește în timp ce vopsiți (când va fi saturată cu vopsea), de obicei după a treia sau a patra imersare în vopsea.

– Atenție: nu vopsiți o secțiune prea mare cu o singură imersare. Vopsiți o porțiune mari mică, dacă rola voastră este mică. Dacă începeți o secțiune nouă, mergeți și mai imersați o dată rola înainte de a începe (chiar dacă mai este o cantitate mică de vopsea pe rolă). În timp ce se termină vopseaua de pe rolă, vor apărea tot felul de ”imprimeuri” care vor deteriora finisajul. Puterea de acoperire va scade treptat și veți observa niște umbre. Deci cea mai bună tactică este să vopsiți doar secțiuni pe care puteți să le acoperiți dintr-o imersare a rolei în vopsea. Astfel preveniți retușurile sau un strat în plus, economisind atât vopsea, cât și timp.

Cele de mai sus se referă în primul rând la vopsirea pereților cu Annie Sloan Wall Paint. Dar multe idei din acest articol sunt valabile pentru majoritatea vopselelor de pereți. Au rămas întrebări fără răspuns, în legătură cu trafaletul și vopseaua de perete Annie Sloan? Scrieți-mi, vă răspund cu drag!

Toată gama de produse Annie SloanSaltwash, Mint și IOD – Iron Orchid Designs sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici în webshop: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare despre materiale și tehnici de aplicare, vă invităm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea și decorarea mobilei și antichizarea pereților.

Urmăriți-ne pe FacebookInstagramPinterest, înscrieți-vă în grupul nostru Fb: Annie Sloan + IOD + Mint la Rouge Boutique Decor și abonați-vă la canalul nostru Youtube. Mulțumim!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *