Chic, Shabby și French, cam acestea sunt cele 3 cuvinte care îmi vin în minte când mă gândesc la culoarea Duck Egg Blue de Annie Soan. Și totuși …. culoarea oului de rață se poate adopta pentru orice stil de la vintage până la country. Este o nunanță relaxantă, plăcută la vedere, o puteți utiliza în orice încăpere și o puteți combina cu aproape toate culorile de pe paletarul Annie Sloan Chalk Paint. Acest lucru o face să fie una dintre nuanțele cele mai îndrăgite. Astfel încât cei mai mulți aleg Duck Egg Blue de Annie Soan ca prima culoare pe care s-o încerce.

Pentru început iată o masă dintr-o încăpere cu iz franțuzesc, reînnoită de Mary Vitullo din Canada. Pentru a afla povestea ei faceți click pe poze:

6e0d5acbe94b8b7e8fedcb69a9de17f8

161202_9964

Mai jos avem o superbă piesă de mobilier care a fost reînnoită de Amy Chalmers, stockist Annie Sloan din Boston. Pe lângă Duck Egg Blue ea a folosit Antoinette, Country Grey și Old White, plus Clear Wax (ceară incoloră). Pentru detalii click pe poze:
IMG_4357

IMG_4276

În continuare vă prezint câteva din realizările noastre cu Duck Egg Blue. Bufetul de mai jos a fost finisat cu tehnica color wash: Duck Egg Blue în combinație cu Old White și Provence, plus Clear Wax.Old White, Duck Egg Blue, Provence

Bineînțeles și Duck Egg Blue se poate finisa cu ceară închisă, pentru a evidenția unele porțiuni și a-i conferi un aspect mai vechi sau (și) rustic.

La finisarea următoarelor am folosit Duck Egg Blue, Old White, Clear Wax și Dark Wax, precum și șablonele Antheia și Petrushka de Annie Sloan.

Old White, Duck Egg Blue

Pentru cuierul colorat din imagine am folosit Duck Egg Blue, Greek Blue, Provence și Emperors Silk, plus Clear Wax și Dark Wax.

Emperors Silk, Provence, Greek Blue, Duck Egg Blue

Tava de mai jos a fost realizată de colega mea Beatrice. Pentru a obține culorile frunzelor uscate de toamnă ea a folosit mai multe nuanțe de pe paletarul Annie Sloan. După cum vedeți, Duck Egg Blue aici este doar un fundal perfect, neutru, care scoate în evidență aspectul frunzelor. La sfârșit tava a fost finisată cu Clear și Dark Wax pentru un rezultat mai vechi (bătrân) care se potrivește frumos cu frunzele uscate.IMG_5189[1]-1

Și în final iată și o schemă care vă ajută la mixarea culorilor Duck Egg Blue și Old White în vedere obținerii unor nuanțe mai deschise:

40186f5fa3e2952cb8631f640cadaaf9

 

Pentru cei care doresc să vadă mai multe idei pentru combinații de culori cu Duck Egg Blue, am creat această schemă:

combinatii-de-culori-duck-egg-blue-de-annie-sloan-1

Toate materialele folosite sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, N.Bălcescu 62 (etaj 3, magazin Star), precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

Urmăriți pagina noastră de Facebook și înscrieți-vă în grupul pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

Sursa fotografiilor: click pe fiecare în parte.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *