Culoarea Versailles de Annie Sloan este inspirată de mobilierul francez clasic. Are o nuanță de galben vechi, spre crem verzui și se poate combina bine cu alte culori de pe paletarul Annie Sloan Chalk Paint. Versailles este o culoare sofisticată și blândă care funcționează bine și cu piese moderne, astfel încât s-ar putea spune că ”își schimbă caracterul” în funcție de cerințe.

Haideți să vedem cum funcționază această culoare în practică 😉

Următoarea piesă de mobilă a fost reînnoită de Amy Chalmers de la Maison Decor. Este vorba de acest birou vechi pe care a folosit culorea Old Ochre pe toată suprafața, iar pe sertare Versailles. Pentru a obține un aspect mai rustic pe blat, acolo a aplicat tehnica de crăpare a vopselei.

Peste crăpăturile realizate Amy a folosit culoarea Versailles, prin tehnica color wash (”se spală” suprafața cu vopseaua foarte diluată și apoi se șterge). Iar pentru sigilare a folosit Clear Wax plus Dark Wax, astfel evidențiind crăpăturile. La final a aplicat ceară metalizată, în nuanță aurie, pe la colțuri, pe ornamente și pe mânere, pentru un look mai elegant și mai luxos , foarte potrivit acestei piese de mobilă.

Pentru a vă ușura alegerea combinațiilor de culori care folosesc Versailles cu alte nuanțe de pe paletarul Annie Sloan, am creat schema de mai jos. Folosiți-o cu încredere 😊

Și în cazul în care vă gândiți să deschideți culoarea Versailles iată nuanțele pe care le-ați putea obține mixând-o cu Old White:

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Versailles de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare poză în parte.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *