Henrietta este o culoare superbă, caracteristică stilului neoclasic de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Astfel, Henrietta se combină perfect cu detaliile aurite și cu alte culori pastelate de pe paletarul Annie Sloan: Antoinette, Paloma, Old Ochre, Versailles, Cream sau Duck Egg Blue.

Fiind o nuanță de roz liliac, Henrietta de Annie Sloan este ideală pentru camere de fetițe. O puteți folosi pentru mobilă, iar pentru a o inviora ați putea căuta accente de culori pe care să le alegeți pentru draperie, pentru tapet sau pentru covor, de preferat doar pentru una dintre aceste suprafețe. Dacă vă gândiți să pictați de mâna accentele de culori, bineînțeles puteți să folosiți tot Annie Sloan Chalk Paint, atât pe textile, cât și pe pereți. Vă recomand culorile Emile, Old Violet, Burgundy, Florence sau chiar Graphite.

Un astfel de exemplu este acest dulap reînnoit de colega mea Beatrice împreună cu prietena ei. Au aplicat Henrietta de Annie Sloan pe dulapul din PAL și au sigilat-o cu Clear Wax (ceară incoloră). Ținând cont de forma dulapului, au dorit să obțină un finisaj neted (modern). Pentru asta au diluat puțin vopseaua cu apă (10-15%) și au aplicat-o neted, într-o singură direcție, folosind o pensulă plată Annie Sloan, cu fire din plastic. Au aplicat două straturi, iar după uscare au slefuit fin suprafața cu o hârtie abrazivă având granulația 400 și în final au aplicat ceara. Aceștia au fost în mare pașii urmați de Beatrice și prietena ei pentru reînnorea dulapului din imagine.

În final iată și mobila originală de la care s-a pornit:

Din dorința de a vă ușura alegerea combinațiilor de culori care folosesc Henrietta cu alte nuanțe de pe paletarul Annie Sloan, am creat schema de mai jos:

Dacă doriți să obțineți nuanțe mai deschise de Henrietta, iată tonurile rezultate în funcție de proporțiile de mixare cu Old White (pentru nuanțe mai puțin reci, mixați cu albul Original):

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea nuanței Henrietta de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Facebook și înscrieți-vă în grupul pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

Sursa fotografiilor: Gherghel Beatrice, Rouge Boutique Decor, Pinterest.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *