Old White de Annie Sloan

Old White de Annie Sloan este una dintre cele 3 nuanțe de alb de pe paletarul Annie Sloan. Este un alb calm, neutru, catifelat și ușor de folosit. Așa cum spune deja și numele, acest alb ”vechi” este mai puțin luminos și nu forte puternic în comparație cu nuanțele noi de alb care au în compoziție mai mult alb de titan (un pigment artificial), cum ar fi de exemplu Pure.

Old White (pe lângă albul Original) este ideal pentru un look vintage-shabby chic. Iată de exmplu noptiera de mai jos, realizată chiar de Annie Sloan. Însă – probabil că știți – acest lucru nu înseamnă automat că reînnoind o mobilă modernă cu Old White vom avea o atmosferă de cottage englezesc de acum 100 de ani și în locuița noastră. Dar haideți să vorbim într-un alt articol despre alegerea culorilor conform stilului mobilei  

old_white2

La fel, un foarte frumos exemplu este și măsuța consolă reînnoită cu Old White, la noi în magazin de colega mea Beatrice:

IMG_3825-4

În cazul în care nu vreți să vă folosiți de culoarea inițială a mobilei mai aveți o posibilitate de a o îmbătrâni: aplicați mai întîi o altă culoare sub Old White. De exemplu Old Ochre (vezi fotografia următoare). Și în acest caz, după uscarea stratui de Old White o șlefuiți fin pe la muchii (unde s-ar fi tocit oricum și în mod natural), iar la sfârșit pentru un plus de patină finisați cu puțină ceară închisă (Dark Wax) după ceara incoloră (Clear Wax). Găsiți o descriere detaliată cu pașii care se urmează la antichizare mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint aici pe blog, într-un articol mai vechi.

f33f2cf25dee4f1bc1c118792e69b0c3

 

Pentru a vă arăta că Old White și Annie Sloan Chalk Paint nu înseamnă doar ”antichizare” vă prezint și câteva din creațiile noastre ”altfel”, mai moderne:

Noptiere French Linen, Old White, Arles, Duck Egg Blue, Contry Grey

Noptiere Old White + Arles + Giverny

Scarita cu dantela Old White

Culoarea Old White o puteți folosi cu succes și pentru aplicarea șabloanelor!

Am lăsat pentru final o idee a lui Annie Sloan care îmi place foarte mult: aplicarea diferitelor șabloane în mod aleatoriu, unul peste altul, folosind în special culoarea Old White (peste Paris Grey). Ea s-a jucat aici aproape cu toate șabloanele sale: Petrushka, Roses, Coral, Lavender, Trees, Oak Leaves, Hands, Flower String, Branches, Valeska, Artic Poppy, Tallulah și Freya. Efectul final este unul deosebit, nu-i așa?!

AS_Desk_01-- copy

PicMonkey Collage

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Old White de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare poză în parte.

TT+ Annie Sloan VIDEO:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *