După culorile Arles și Antibes Green care au fost denumite după două localități din sudul Franței, iată în sfârșit și Provence! Din toate culorile de pe paletarul Annie Sloan Chalk Paint Provence este una din cele mai îndrăgite de noi toți. O iubim fiindcă este o nuanță de turcoaz, la confluența dintre albastru si verde, jucăușă, dar totuși sofisticată, rece și elegantă, și totuși veselă. Dar o iubim și datorită fatpului că (alături de Louis Blue și Duck Egg Blue) ne duce cu gândul la casele cu obloane din sudul Franței, la după-amiezile liniștite din umbra platanilor din Provence.

Azi, pentru exemplificarea culorii Provence de Annie Sloan am pregătit lucrări realizate de noi la Rouge Boutique Decor, dar și câteva trimise chiar de voi 

Finisajul acestui dulap l-am realizat cu tehnica color-wash folosind culorile: Old White, Duck Egg Blue și Provence, plus Clear Wax pentru sigilare. Sper să vă placă aspectul fin al culorilor de apă!

Old White, Duck Egg Blue, Provence

Următoarea noptieră este un bun exemplu pentru a demonstra natura jucăușă a culorii Provence de Annie Sloan. Pentru exterior s-a folosit Aubusson Blue, iar pentru sertare pe  lângă Provence mai apare Emperors Silk, Duck Egg Blue, Antibes Green și FlorenceAubusson Blue, Provence, Emperors Silk, Duck Egg Blue, Antibes Green, Florence

Iată o comodă la care pentru sigilare pe lângă ceara incoloră s-a flosit și ceară neagră. Recunașteți probabil culorile: Country Grey (în exterior), Provence, Duck Egg Blue, Florence, Giverny, Greek Blue și Abusson Blue.

Country Grey, Provence, Duck Egg Blue, Florence, Giverny, Greek Blue, Abusson Blue + Clear +Black Wax

Primul strat de pe scăunelul următor a fost Emperors Silk peste care am aplicat un strat de Provence. Pe la muchii am șlefuit fin ca să pară puțin uzat și am aplicat aleatoriu, unul peste altul șablonul Poppy Pod de Annie Sloan, în diferite culori. La final, pentru sigilat am folosit cu Clear Wax.Provence + Poppy Pod stencil + Clear Wax

Provence + Poppy Pod stencil + Clear Wax

Următoarea lampă de masă a fost reînnoită de doamna Emőke. Ea a folosit culorile: Old White, Louis Blue și Provence. Elegant și sofisticat, nu-i așa?!

Old White, Louis Blue și Provence

Lădițele doamnei Oana sunt deosebite  Ea reușit să combine mai multe tehnici de aplicare, în timp ce a folosit aceleași culori: Provence, Barcelona Orange, Honfleur și Old White. O transformare … WOW! Provence, Barcelona Orange, Honfleur, Old White

.

Așadar, după cum vedeți, Provence este o culoare ușor de folosit alături de culorile primare (roșu, galben ori albastru) sau secundare (verde și portocaliu) dar se combină frumos și cu nuanțele de gri. Pentru a vă ușura alegerea culorilor cu care ați putea combina Provence, am creat schema de mai jos:

combinatii-cu-provence-de-as

Și în cazul în care vă gândiți să deschideți culoarea Provence, iată nuanțele pe care le-ați putea obține mixând cu Old White:

605a34d0ba8be896e850a821269530f0

 

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Provence de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare poză în parte.

TT

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *