Emperor’s Silk de Annie Sloan
[fb_button]În aceste zile ale dragostei haideți să faceți cunoștiință cu o culoare roșie de pe paletarul Annie Sloan: Emperor’s Silk. Căutând printre pozele creațiilor noastre, am realizat că Emperor’s Silk este una dintre culorile cele mai folosite de noi … doar suntem Rouge Boutique Decor Am încercat-o deja pe scaune și scăunele, pe tăvi, cutii și cutiuțe, pe rafturi, cuiere și pe comode. Emperor’s Silk este un roșu adânc, puternic și nu este aprins, deci nu deranjează privirea. Iar dacă se finisează cu ceară închisă sau neagră (Dark Wax sau Black Wax) rezultatul va fi o nuanță catifelată și elegantă. Se potrivește atât stilului rustic-country, cât și clasic sau modern.
În următoarele imagini vă prezint câteva exemple proprii, sper să vă placă și să vă convingă să folosiți cu încredere Emperor’s Silk de Annie Sloan. Iar pentru final am lăsat deja obișnuitele paletare cu sugestiile pentru combinarea și mixarea de culori având la bază acest roșu superb.
Iată câteva din primele lucrări drage mie. Aici am folosit: Emperor’s Silk, Antoinette, Scandinavian Pink și Primer Red Chalk Paint, șablonul Poppy Pod și Clear Wax.
Iată și o altă transformare – bineînțeles fără șlefuire, decapare sau grunduire – doar 2 straturi de Emperor’s Silk de Annie Sloan, plus șablon realizat cu Original, iar la sfâșit un finisaj simplu cu ceară incoloră.
Comoda următoare am reînnoit-o pentru Crăciun. La fel ca și în alte ocazii, fără pregătiri speciale, doar după o ștergere cu cârpă umedă am aplicat 2 straturi de vopsea pe care după uscare am sigilat-o cu Clear Wax. Apoi am șlefuit puțin pe la muchii și am completat înapoi ceara incoloră, peste care am aplicat Dark Wax (din păcate nu se vede bine pe poză, dar vă puteți convinge la magazin, când veniți ) . La final, acolo unde era nevoie am șters ceara închisă cu ceară incloră.
Materialele folosite de colega mea Beatrice pentru acest scaun au fost: Annie Sloan Chalk Paint culorile Emperor’s Silk și Pure, șablonul Petrushka și Clear Wax.
Pe scaunul următor am folosit tehnica dry brush (pensulă uscată) și următoarele culori: Graphite, English Yellow, Aubusson Blue, Antibes, Provence, Florence și bineînțeles Emperor’s Silk de Annie Sloan.
Pe tava vopsită în culoarea Duck Egg Blue, s-au imprimat frunzele vopsite cu English Yellow, Barcelona Orange, Primer Red, Florence și Emperor’s Silk. La final, pentru sigilare Beatrice a folosit Dark Wax peste Clear Wax.
La cuierul din următoarea fotografie pe lângă Emperor’s Silk am ales Duck Egg Blue, Greek Blue și Provence, peste care am aplicat ceara incoloră și închisă.
Comoda următoare a mai apărut și în alte articole datorită faptului că s-a realizat prin combinația a 7 culori diferite de pe paletarul Annie Sloan …. dar și fiindcă o iubim foarte foarte mult! Culori folosite: Aubusson Blue pe exterior, Florence, Provence, Emperor’s Silk, Olive, Duck Egg Blue și Antibes pe sertare.
Dacă doriți să-i schimbați nuanța, bineînțeles o puteți mixa cu o altă culoare de pe paletar. Mixând Emperor’s Silk cu una din nunațele de alb: Original sau Old White, se va deschide. Pentru proporțiile de mixare consultați schema următoare:
Pentru a veni în ajutorul celor care caută soluții pentru combinarea culorii Emperor’s Silk de Annie Sloan, am creat schema de mai jos:
Pentru mai multe detalii, întrebări și răspunsuri despre folosirea vopselelor Annie Sloan Chalk Paint, citiți acest articol: aici.
Toată gama de produse Annie Sloan sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint.
Sursa fotografiilor: Rouge Boutique Decor.
[fb_button]
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!