vopsea Annie Sloan Chalk Paint

Niciodată nu a fost mai simplu să reînnoim sau să antichizăm … sau pur și simplu să transformăm o mobilă veche! După cum știți, cu Annie Sloan Chalk Paint este simplu și se rezolvă repede 😉 Am vorbit de multe ori despre aplicarea vopselelor Annie Sloan Chalk Paint, dar poate mai puțin despre aplicarea cearei. După cum știți, în majoritatea cazurilor pentru sigilarea stratului de vopsea folosim ceară. Și în special pe cea incoloră, adică Annie Sloan Chalk Paint Wax – Clear.

Fiind o combinație naturală de ceară de albine și carnauba, are consistența margarinei și este ușor de aplicat. Este incoloră și are un miros aproape imperceptibil.

Ceara incoloră și cea albă se aplică după uscarea stratului de vopsea, pentru sigilarea acestuia. Aplicând ceara incoloră de Annie Sloan, culoarea vopselei va deveni mai vie, o idee mai puternică și va căpăta un luciu de mătase.

Ceara se poate aplica cu o cârpă de bumbac, de preferință albă, care nu lasă scame, sau cu o pensulă specială dezvoltată de Annie însăși. Pensula de ceară este o alegere mai bună fiindcă ne ajută mult la întinderea uniformă a cearei pe toată suprafața, inclusiv în colțuri.

Ceara se întinde ca și crema de mâini, nu se lasă gros, iar surplusul se șterge cu o cârpă. De unde știți că ați șters tot surplusul? Este ușor 😉 Verificați cu degetul! În cazul în care dacă trageți degetul arătător pe suprafață rămâne urmă sau ”scârțîie”, înseamnă că mai trebuie să ștergeți din ceară. La terminarea lucrului suprafața trebuie să fie uscată la atingere. Dacă se dorește, a doua zi se poate lustrui cu cârpă curată. Dar atenție, mobilei vopsite nu-i stă bine cu un luciu puternic, de email! Este de preferat luciul de mătase, catifelat.

Pentru întărirarea și în adâncime a stratului de ceară veți avea nevoie de aproximativ 3 săptămâni. În acest timp nu vă recomand de exemplu să așezați cană fierbinte pe blatul de masă. Așteptați întărirea completă cearei.

Da, într-adevăr, datorită proprietății de a respinge apa, se poate utiliza și peste blaturile de masă. În acest caz recomandăm 2 sau 3 straturi. Staturile le puteți aplica unul după altul, la interval de 1-2 zile între ele.

Annie Sloan Chalk Paint™ Wax – White se aplică pentru a obține o finisare fină, catifelată, de nuanțe luminoase pe obiectul vopsit.

Ceara albă de Annie Sloan se aplică asemănător cearei incolore, cu observația că dacă o lăsați în textura vopselei și în ornametele mobilei, atunci  aceasta decorează foarte frumos (asemănător tehnicii white-wash), nu doar protejează vopseaua. Se poate aplica chiar și direct pe lemn pentru un aspect ”văruit” (arată foarte bine în special pe lemnul de stejar). Încercați, merită!

Întreținere: suprafețele ceruite se șterg cu o cârpă umedă.  Zgârieturile se pot retrușa local, foarte simplu prin aplicarea unei cantități mici de ceară pe acel loc. Amprentele sau alte pete se pot îndepărta cu apă cu săpun. Nu folosiți prafuri de curățat deoarece acestea pot zgârâia suprafața. În majoritatea cazurilor mobila ceruită se poate curăța foarte bine cu ceara incoloră, Annie Sloan Clear Wax 🙂 Iar dacă este necesar, se poate aplica oricând un strat nou de ceară.

Vă întrebați dacă ceara protejează la fel de bine ca si lacul de mobilă? Răspunsul este: da, după uscarea completă!

Ceara incoloră și cea albă de Annie Sloan sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint.

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *