vopsea Annie Sloan Chalk Paint

După ce ați învățat să aplicați ceara incoloră și pe cea albă, a sosit timpul să vorbim și despre celălalte două tipuri de ceară ale lui Annie: închisă și neagră! După cum știți deja, ceara incoloră o aplicăm ca să sigilăm vopseaua și pentru a obține un finisaj cu aspect mătăsos. Dar oare pentru ce avem nevoie și de ceară colorată? Cele 3 tipuri de ceară colorată (White, Dark și Black Wax) le folosim în primul rând pentru un rezultat patinat, îmbătrânit, vechi, murdar … și nu în ultimul rând, pentru a adăuga caracter piesei de mobilier.

Iată diferenețele:

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

Modul de lucru este următorul: după ce ați aplicat 1-2-3 straturi de vopsea Chalk Paint de Annie Sloan și aceasta s-a uscat, întindeți pe suprafață Clear Wax și ștergeți surplusul. Și imediat după asta (adică înainte ca ceara incoloră să se usuce) veți aplica și ceara închisă sau cea neagră! DAR în funcție de cât timp lăsați ceara să lucreze, veți avea rezultatul diferit. Dacă ștergeți imediat, atunci probabil că aproape că nici nu se observă ceara colorată. Dar cu cât lăsați mai mult ceara fără s-o ștergeți, cu atât veți obține un rezultat mai închis la culoare. Eu las de obicei aproximativ 10-15 secunde și numai după aceea încep să șterg ceara închisă (sau cea neagră) de pe ceara incoloră. Și am grijă să mai rămână în colțurile interioare, în adânciturile ornamentelor, precum și în textura vopselei.

De fapt acesta este tot farmecul cerurilor colorate 🙂 Astfel oferim dimensiune, patină și nu în ultimul rând caracter mobilei noastre.

În cele două filmulețe vă arătăm cum aplicăm Dark Wax și Black Wax de Annie Sloan peste Clear Wax, pe ornamentele de mobilă:

Ce se întâmplă dacă a rămas prea multă ceară închisă (sau neagră) pe suprafață?

O puteți șterge cu Clear Wax! Pur și simplu. Când ceara colorată este încă proaspătă se poate șterge cu ceara incoloră, nu în totalitate, dar aproape 😉 Depinde cât de repde reacționați.  Astfel, și poate acesta este cel mai important sfat (!): lucrați numai pe zone mici deodată (maxim 50 x 50 cm), ca să puteți reacționa în timp, înainte ca ceara închisă sau cea neagră să se întărească.

Aici o puteți urmări pe însăși Annie Sloan în timp ce aplică ceara neagră pe un dulăpior pentru a obține un look industrial:

Indiferent de tipul cearei, pentru aplicare este indicat să folosiți pensulele de ceară ale lui Annie. Dar, sigur că da, este ok și cu o cârpă de bumbac (de preferință albă și care nu lasă scame) sau un burete dens. Pentru șters veți avea nevoie tot de cârpe, deci să vă pregătiți din timp!

După cum v-am povestit și în articolul precedent, ceara nu se aplică gros (nu este vopsea!), iar excesul se șterge. Trebuie să intre în porii vopsele, și atât, …ca și în cazul cremei de mâini. Aveți grijă să o aplicați cât mai uniform, să nu rămână zone fără ceară, adică nesigilate. Despre alte detalii puteți citi în acest articol: aici.

La fel ca și în cazul în care aplicați numai Clear Wax (sau White Wax), bineînțeles că dacă doriți, a doua zi mai puteți lustrui și suprafețele pe care ați folosit Dark Wax sau Black Wax.

Toate cele 4 tipuri de ceară ale lui de Annie Sloan sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint.

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *