Saltwash este un praf incolor, special creat în primul rând pentru a realiza suprafețe cu aspect vechi, chippy, asemănătoare vopselei umflate și/sau sărite, mâncată de vânt, de apa mării. În același timp este super ok atât pentru efect de beton și de rugină, cât și pentru șablonare în relief (3D).

În filmulețul de mai jos vă arăt modul de lucru cu el. Dar și finisarea cu lac și decorarea cu un transfer IOD. Da, după cum veți vedea, din păcate am uitat să vă înregistrez primul pas, adică aplicarea iepurașului realizat în matrița IOD Fleur de Lis, cu pasta Air Dry Clay. Despre folosirea mulajelor IOD puteți citi într-un articol mai vechi, click aici.

1 – după ce iepurașul lipit s-a întărit (după aprox 24 ore) am aplicat soluția obținută prin amestecarea Saltwash cu Annie Sloan Chalk Paint, în proporție 1:2. Am folosit 1 linguriță Saltwash + 2 lingurițe de vopsea, culoarea Old Violet.

2 – când primul strat s-a întărit bine, am dat al doilea strat. De această dată am folosit vopsea simplă, doar culoarea Paris Grey (diluată puțin cu apă). Am lăsat să să usuce.

3 – următorul pas a fost șlefuirea și răzuirea stratului 2 de gri. Astfel a ieșit la suprafață primul strat, cel zgrunțuros, de culoarea Old Violet.

4 – penultimul pas a fost sigilarea lucrării. In mod normal aș fi sigilat totul direct cu ceară incoloră și ceară închisă, dar fiindcă am dorit să aplic și un transfer pe spatele găletușei, prima dată am sigilat totul cu lac mat Cedria Sol Lasur.

5 – în final după ce am aplicat transferul am revenit cu lacul, iar după uscarea lui am aplicat ceară închisă în șănțulețe. Iar pe iepuraș am dat cu pudră aurie Easy Color Rich Gold, amestecată în ceară incoloră (proporția 1:1) …. et voilá, este gata! 🙂

Tot Saltwash am folosit și la transformarea comodei noastre din magazin care îndeplinește funcția de tejghea:

Și în cazul ghiveciului de flori de mai jos tot Saltwash a fost soluția pentru a obține un efect de beton. Despre tehnica utilizată am scris și un articol, click aici.

Saltwash este o soluție simplă pentru suprafețe texturate, dar în același timp este perfectă și pentru șablonare 3D, în relief. Încercați și voi! Amestecați praful cu vopsea Annie Sloan Chalk Paint, în proporție de de 1:1, aplicați pasta obținută în șablon, cu ajutorul unui șpaclu (folosiți un șablon corespunzător, de exemplu click aici), apoi îndepărtați imediat șablonul (și spălați-l). Așteptați ca pasta să se întărească, apoi finisați modelul după preferință. Despre șablonarea 3D cu Saltwash am realizat mai de mult un filmuleț, îl puteți vedea pe pagina noastră de Facebook, click aici.

Am scris cele de mai sus pe baza propriilor mele experiențe. Sper că vă ajută. Aștept întrebările voastre legate de acest subiect sau altele, scrieți-mi, vă ajut cu drag 🙂

Toată gama de produse Annie Sloan, Saltwash, Mint și IOD – Iron Orchid Designs sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici în webshop: www.rbdecor.ro. Cuvintele din articol care sunt îngroșate vă conduc la materialele folosite sau la articolele sau filmulețele menționate.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea și decorarea mobilei .

Urmăriți-ne pe FacebookInstagramPinterest, înscrieți-vă în grupul nostru Fb: Annie Sloan + IOD + Mint la Rouge Boutique Decor și abonați-vă la canalul nostru Youtube. Mulțumim!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *