Denumită după un oraș-port din Normandia, culoarea Honfleur de Annie Sloan este inspirată de nuanțele călduțe și bogate de maro care apar în ruralul rustic francez, precum și în designul modern de la mijlocul secolului XX.

Honfleur este exact ceea ce aveți nevoie când lucrați cu culori luminoase. Astfel, arată foarte bine lângă Scandinavian Pink, Barcelona Orange, Giverny, Provence, Greek Blue și Antibes Green. În plus, este elegantă și clasică când e asociată cu pastelurile Louis Blue sau Antoinette.

Sigur că da, Honfleur de Annie Sloan face față cu succes și singură, de sine stătătoare pe o piesă de mobilă. Avem câteva exemple recente de acest fel, primul fiind chiar de la clienta noastră. Doamna Csilla a reînnoit o măsuță de cafea furniruită … așa cum probabil că mulți mai avem prin casă.

Următoarea este o băncuță cu lădiță care a fost vopsită la cererea clientului, în stil rustic, de noi aici în magazin, și sigilată cu Clear Wax și Black Wax.

Honfleur + Black Wax

În următoarele două fotografii sunt combinațiile noastre cu Honfleur și alte culori de pe paletarul lui Annie Sloan. Poate le recunoașteți și voi: Duck Egg Blue, Arles, Country Grey, Old White și French Linen.

Noptiere French Linen, Old White, Arles, Duck Egg Blue, Contry Grey

French Linen, Honfleur + Dark Wax

Honfleur este culoarea perfectă pentru realizarea unor finisări speciale, în engleză ”color-wash”, cu care putem să imităm aspectul natural al lemnului. Astfel, cred că ultimele exemple de azi vorbesc de la sine  Mă bucur foarte mult că vă pot arăta aici și primul nostru filmuleț! Acesta demonstrază nu numai faptul că reînnoirea mobilei vechi cu Annie Sloan Chalk Paint este foarte ușoară, dar puteți face cunoștiință și cu tehnica amintită: color-wash (adică culori aplicate una peste alta și spălate repede). Pentru detalii vă rog să faceți click pe filmuleț!

Paloma + Honfleur, Old Ochre, Duck Egg Blue wash + Clear Wax

Original, Honfleur+Graphite wash, Clear Wax

Pentru a vă ușura alegerea combinațiilor de culori care folosesc Honfleur cu alte culori de pe paletarul Annie Sloan, am creat următoarea schemă:

combinatii-de-culori-cu-honfleur-de-Annie Sloan

În cazul în care vă gândiți să deschideți culoarea Honfleur, iată tonurile pe care le-ați putea obține mixând cu alb. Folosind Old White rezultă nuanțe puțin reci, dar dacă mixați cu albul Original, nuanțele vor fi puțin mai calde.

Honfleur + Old White

Am lăsat pentru final prezentarea nuanțelor ce se pot realiza cu ajutorul celor 4 tipuri de ceară, dacă le aplicați peste Honfleur. De la stânga la dreapta: Clear Wax, Black Wax, Dark Wax și White Wax. Nu uitați: în afară de ceara albă, sub celelalte două culori este bine să folosiți și ceară incoloră! Vă ajută mult în cazul în care la sfârșit vi se pare că ați aplicat prea multă ceară colorată și doriți să mai ștergeți din ea 😉 Succes! 
Honfleur + Clear Wax, Black Wax, Dark Wax, White Wax

În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea culorii Honfleur de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Pinterest și Facebook, precum și înscrieți-vă în grupul FB pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.

.

Sursa fotografiilor: faceți click pe fiecare poză în parte.

TT

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *