Napoleonic Blue de Annie Sloan
[fb_button]La crearea nuanței Napoleonic Blue Annie Sloan s-a inspirat din albastrul de cobalt și ultramarin, pigmenți folosiți în piesele decorative specifice interioarelor neoclasice. Este un albastru închis, puternic, bogat și ”masculin” și datorită acestor calități avem mai multe posibilități de a-l folosi. Ca o culoare de sine stătătoare sau și în combinație cu altă culoare, de exempul alb. Iar în cazul în care îl finisăm cu Dark Wax vom obține o nuanță și mai adâncă și mai catifelată. Pe lângă stilul neoclasic Napoleonic Blue de Annie Sloan se potrivește frumos și cu cel rustic sau suedez. Pentru a obține un look mai modern, asemănător anilor ’60, combinați-l cu un portocaliu ca Barcelona Orange sau un verde Antibes Green de Annie Sloan.
Mai jos veți găsi exemple de combinații de culori pentru diferite stiluri, precum și sugestii pentru combinarea albastrului Napoleonic Blue cu alte culori de pe paletarul Annie Sloan.
Pentru început iată un dormitor boem de inspirație marocană, creat de Janice Issitt. Ea a folosit exclusiv nunațe de pe paletarul Annie Sloan, cum sunt: Provence, Barcelona Orange, Arles, Florence, English Yellow, Emperors Silk și Old Violet. Culoarea Napolenic Blue se repetă peste tot: perete, gresie, măsuță și decorațiuni. Gresia a fost finisată cu Annie Sloan Lacquer, iar restul cu Soft Clear Wax. Dacă doriț să aflați și alte detalii despre această lucrare, faceți click pe poză:
Următoarea noptieră a fost vopsită de Annie Sloan. Ea a folosit Napoleonic Blue pe exterior și Barcelona Orange în interiorul sertarului. O pereche învingătoare 😉 A finisat totul simplu, cu Clear Wax.
Pentru cei care s-au îndoit de ”puterea” unei combinații de culori, am adus exemplul de mai jos. Eu zic că vorbește de la sine:
Alegerea culorilor din imaginea următoare e preferata mea. Este mai puțin contrastantă, mai puțin pătrunzătoare și (de ce să nu o spun) mai puțin ”masculina” 😉 … dar bineînțeles, asta-i doar părerea mea! Napoleonic Blue peste Antibes Green:
Bineînțeles, puteți folosi Napoleonic Blue de Annie Soan și pe piese mai puțin obișnuite, cum ar fi o pianină. Iar dacă alegeți s-o finisați și cu Dark Wax sau Black Wax peste Clear Wax (sau dacă îi oferiți un color wash cu Graphite) rezultatul final va fi și mai interesant.
Iată și un dormitor de adolescent unde s-a folosit Napoleonic Blue de Annie Sloan, dar s-a optat pentru accesorii vesele și colorate, estompând în acest fel efectul albastrului puternic.
Pentru a vă ușura alegerea combinațiilor de culori care folosesc Napoleonic Blue cu alte nuanțe de pe paletarul Annie Sloan, am creat schema de mai jos. Sper să vă fie de ajutor 🙂Dacă doriți să obțineți nuanțe mai deschise de Napoleonic Blue, iată tonurile rezultate în funcție de proporțiile de mixare cu Old White (pentru nuanțe mai puțin reci, mixați-l cu albul Original):
Pentru încheiere vă recomand să faceți click pe acest film în care Annie Sloan vopsește cu acest albastru superb, obținând un aspect rustic și tradițional la sfâșit. Vizionare plăcută!
În zilele următoare vă vom aduce și alte exemple pentru folosirea și combinarea nuanței Napoleonic Blue de Annie Sloan. Urmăriți pagina noastră de Facebook și înscrieți-vă în grupul pe care l-am creat special: Annie Sloan la Rouge Boutique Decor.
Sursa fotografiilor: click pe fiecare în parte.
[fb_button]
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!