Tehnica ”flyspeck” pentru antichizare mobilă

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

[fb_button]

Flyspecking este stropirea aleatorie a mobilierului cu picături mici de vopsea pentru a obține un efect de vechi și ”murdar”. Punctulețele de flyspecking adică petele artificiale de murdarie de muscă nu sunt neplăcute și pot fi chiar atractive dacă se fac cu materialele potrivite și pe o piesă de mobilă potrivită. Cum s-a întâmplat în acest caz:

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

Este vorba de o piesă de mobilă veche la care am lucrat împreună cu cele două colege ale mele Anna și Beatrice. Înainte de a o vopsi am curățat mobila cu apă și puțin detergent de vase, după care am clătit-o cu apă curată. Unde a fost nevoie am chituit-o, iar după uscare am nivelat chitul de lemn cu un șmirghel de granulație medie (180-240). Am șters praful creat și am aplicat peste tot un strat de vopsea albă Old White de Annie Sloan. Iar după uscarea stratului de alb, am dat stratul final cu Duck Egg Blue, diluat puțin cu apă (aproximativ 15%).

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

A urmat aplicarea șablonului pe zonele albe ale ușițelor. Am folosit culoarea Coco și o parte din șablonul Antheia de Annie Sloan.

Pentru a realiza punctulețele de flyspeck am folosit o pensulă și culoarea Honlfeur. Nu am stropit peste tot mobila, numai ici colo, ca să pară cât mai natural.

Următorul pas a fost sigiliarea vopselei cu Clear Wax, iar apoi antichizarea prin metoda dry distress. Dry distress înseamnă șlefuirea muchiilor și ornamentelor pentru a obține un aspect uzat. Am șters praful și am reaplicat ceara incoloră pe zonele unde am șlefuit. Probabil că vă întrebați de ce am șlefuit doar după aplicarea stratului de ceară? Răspunsul este simplu: pentru a evita praful mare care se crează când șlefuim înainte de ceară. Da, în cazul în care am lucra afară într-o curte, poate că am șlefui înainte de a aplica ceara 🙂

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

Imeadiat după ce am reaplicat ceara incoloră (și am șters excesul de ceară!) am început să dau cu Dark Wax. Ceara închisă îi oferă patină în plus mobilei și lucrează foarte frumos împreună cu petele de murdărie de muscă. Am așteptat câteva secunde și am șters cu Clear Wax zonele în care mi s-a părut că ceara închisă este mult prea intensă.

În final, a doua zi am lustruit mobila cu o cârpă curată din bumbac.

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

Iubim ceeace facem. Ne face o deosebită plăcere să lucrăm pe piese vechi de mobilă, în stil shabby chic. Iar când clientul este fericit ni se umple inima de bucurie 🙂  Mulțumim doamnei Sarolta pentru încrederea acordată și vă dorim să vă bucurați de noua veche mobilă cât mai mult timp!

Toată gama de produse Annie Sloan sunt disponibile în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre reînnoirea mobilei cu Annie Sloan Chalk Paint.

[fb_button]

vopsea Annie Sloan Chalk Paint

2 raspunsuri
  1. Laura
    Laura says:

    Bună-seara. Am citit cu interes articolele de pe acest site şi vă rog, dacă mă puteţi ajuta cu un sfat, ca specialist în domeniu. Am făcut comandă la un atelier de mobilă din oraşul meu, pentru un dressing cu uşi din mdf, solicitând patronului să folosească la vopsire lac sau vopsea pe bază de apă, orice numai să nu simt mirosul acela înţepător toxic de vopsea cu solvenţi. Acesta mi-a spus că nu a vopsit cu aşa ceva până acum şi nu ştie dacă prinde vopseaua pe mdf. Am rugămintea să-mi spuneţi dacă plăcile de mdf pot fi vopsite cu vopsea sau lac pe bază de apă, bineînţeles după asperizarea suprafeţelor şi grunduire. Mulţumesc frumos. Toate cele bune!

    Răspunde
    • Tunde Todor
      Tunde Todor says:

      Buna ziua! Cu vopseaua Annie Sloan Chalk Paint se poate vopsi si mobila de mdf, fara slefuire, grunduire sau decapare, fara pregatiri speciale. Suprafata trebuie sa fie curata, solida si degresata. Nu uitati, dupa uscarea ultimului strat de vopsea, aceasta se sigileaza de obicei cu ceara incolora Annie Soan. Pentru suprafete cu trafic intens (de exemplu pardoseala) se recomanda sigilarea cu lac de parchet, incolor, pe baza apa, tot Annie Sloan daca se poate. Dar puteti folosi acelasi lac si pe mobila, daca doriti. Nici vopseaua, nici lacul Annie Sloan nu au miros, aproape de loc. Gasiti detalii despre aplicare in articolele noastre de aici de pe blog, in special in acest articol: https://rbdecor.ro/blog/cum-vopsim-cu-annie-sloan-chalk-paint-pe-suprafete-laminate/
      Cand comandati produsele, o sa va trimitem si instructiuni de folosire destul de detaliate. Succes si Happy Painting!
      Cu stima, Tünde Todor

      Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *