Nimeni nu-i perfect. Recunosc, eu nu le am cu prăjiturile. Daaar am pe cineva în familie, care este expertă! Pe fiica mea, Tamara. Nu știu cum face, dar îi ies toate prăjiturile, biscuiții, checurile, torturile … orice! Normal că am apelat la ea când a venit momentul să încerc și eu mulajele IOD pentru biscuiții de Crăciun.

Ne-am înțeles de la început și am împărțit munca: ea face biscuiții, iar eu pozele 🙂 Și acum, privind înapoi la dimineața de 24 decembrie, zic că amândouă ne-am descurcat onorabil. Chiar mai bine decât ne-am așteptat la început, mai ales cu biscuiții 😉


În mod normal, mulajele IOD – Iron Orchid Designs se folosesc pentru decorațiuni de mobilă sau diferite ornamente, dar ele sunt din silicon alimentar și pentru că am văzut pe net mai multe exemple apetisante, normal că trebuia să încercăm … și nu ne-a părut rău. A mers repede, ne-am distrat de minune, iar rezultatul a fost apreciat de toți invitații de la masa de Crăciun.

Pentru forma biscuiților am ales aceste două mulaje IOD: Classical Cherub (acesta, din păcate nu se mai fabrică) și He Loves Me. Dar in gama IOD mai sunt foarte multe modele care se pot folosi, de exemplu: Roses, Seashells, Birdsong, Cameos și altele. Le găsiți pe toate aici.
Primul pas: Tamara a spălat mulajele cu apă caldă și detergent de vase,
… apoi le-a șters și le-a uscat foarte bine, având grijă să nu rămână nici un strop de apă în matrițe.
A pregătit aluatul pentru Sugar Cookies (Biscuiți de zahăr). Iată rețeta: a amestecat 230 g de unt + 1 cană de zahăr + 1 ou mare + 1 lingură de colorant alimentar. La crema astfel obținută a adăugat 3 căni de făină, 0,5 linguriță de sare și 1 linguriță de praf de copt (1 cană este egal cu aproximativ 230 ml). In final a așezat aluatul în frigider pentru cca. 2 ore.
Următorul pas a fost pregătirea mulajelor. După cum vedeți, Tamara a presărat în mulaje puțin amidon de porumb, pentru a preveni lipirea aluatului.
A umplut matrițele cu aluat, apoi le-a netezit cu sucitorul și a curățat zona din jurul formelor,
… apoi a așezat mulajul astfel pregătit în congelator pentru 10 minute.
Datorită faptului că am folosit amidon de porumb și că biscuiții au fost puțin înghețați, dar și că mulajele IOD au o ramă specială (Micro-Rim, este brevetată de IOD și o găsiți numai pe mulajele lor!) biscuiții au ieșit foarte ușor din forme. Nu s-au deformat de loc și nu s-au rupt.
Nu au creat probelme, nici chiar acei ingeri foarte mari 😉
Iată primii biscuiți ieșiți din cuptor! Au fost copți în cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade C, cca 10-12 minute (în funcție de grosimea biscuiților).
Și rezultatul: un platou uriaș de Sugar Cookies. Pur și simplu delicioși 🙂

Poate vă întrebați, de ce nu am copt biscuiții direct în mulaje? Da, într-adevăr am fi putut să alegem și această variantă (se pot folosi în cuptor, la max. 210 grade C), dar așa a mers mult mai repede. Nu a trebuit să așteptăm până se ”eliberează” matrițele. Tamara a terminat totul (inclusiv spălarea vaselor la sfârșit) în mai puțin de o oră și jumătate.

Pentru realizarea biscuiților Sugar Cookies ne-am inspirat de aici și aici.

Toată gama de produse IOD – Iron Orchid Design sunt disponibile la noi, în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-Boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre IOD – Iron Orchid Design.

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] cookies using the Classical Cherubs Mould by Rouge Boutique Decor (tutorial link) in Romania (Pro tip: Freeze the dough in the moulds before baking) Apple cherry pie […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *