IOD Decor Transfers, adică transferurile decorative IOD sunt imagini decorative de dimensiuni mari, al căror aspect final seamănă cu abțibildurile, dar nu sunt abțibilduri, seamănă cu decoupage, dar nu sunt decoupage, și seamănă cu transferurile de imagine clasice dar nici acest lucru nu sunt …. Sunt undeva la mijloc, câte puțin din fiecare 🙂 Cel mai important lucru de știut despre ele este că se aplică foarte ușor, se pot croi și se pot aranja pe suport așa cum dorim, majoritatea lor sunt gata colorate, dar există câteva modele care se pot colora ca și cărțile de colorat (despre un astfel de proiect al nostru ați putut citi într-un articol mai vechi: click aici).

Aceste transferuri IOD se pot aplica pe mobilă, pe decorațiuni mai mici (pe geamuri vechi, cutii, tăvițe etc,), dar și pe piese micuțe cum ar fi suporturile de pahare, de exemplu. Dar le veți vedea și în fotografiile și filmulețele mele de mai jos 🙂

Sau puteți crea chiar un tablou uriaș cu ele:

CUM FOLOSIM TRANSFERURILE IOD, ÎN DOAR 6 PAȘI

Pasul 1 – Pregătirea suprafeței. Suprafața pe care doriți să aplicați un transfer IOD trebuie să fie curată, fără praf, perfect uscată și netedă. Vopsim fondul în mod normal, cu 2-3 straturi din culoarea dorită, lăsăm să se usuce bine (aprox. 24 ore), apoi dăm cu un strat de lac (potrivit recomandării producătorului vopselei).

Pasul 2 – Dacă este nevoie, croiți transferul IOD ales. Atenție: croiți transferul împreună cu hârtia suport pentru a evita deteriorarea adezivului de pe spatele imaginii.

Pasul 3 – Aplicați transferul IOD . Îndepărtați cu grijă hârtia albă din spate. Apropiați încet transferul de suprafața pe care doriți să-l aplicați. Aveți grijă să nu se atingă de nimic până nu l-ați centrat corect. Folosiți bandă de vopsit ca să-l țineți nemișcat. Începeți să-l frecați într-unul dintre colțuri, cu ajutorul aplicatorului de plastic din ambalaj.

Pasul 4 – Verificați imaginea transferată. Prima dată verificați dacă s-a transferat toată imaginea. Dacă vedeți că au rămas porțiuni netransferate, pur și simplu așezați înapoi folia și frecați iarăși. Apoi verificați cu degetul dacă s-a lipit bine toată imaginea. Atenție: acesta este un pas foarte important! Trebuie să fie lipită complet toată imaginea pe suport! Cum puteti vedea in acest filmuleti al nostru, aici: https://rb.gy/kcj9s3

Pasul 5 – Lustruiți întreaga imagine, cu mișcări circulare și o cârpă curată (sau cu folia însăși, dacă este vorba de bucăți micuțe).

Pasul 7 – Sigilați toată lucrarea. Pentru sigilare puteți alege un lac pe bază de apă (mat sau satinat) sau ceară incoloră (de exemplu Annie Sloan Clear Wax)

Ponturi:

  • Țineți transferul vostru împreună cu hârtia din spate, cu care s-a livrat, până ce sunteți pregătiți pentru aplicare.
  • Dacă doriți un aspect antichizat/îmbătrânit pentru transferul dumneavoastră, atunci îl puteți șlefui fin înainte de sigilare, cu o hârtie abrazivă cu granulația 600 sau și mai mare. Șlefuiți cu grijă.
  • Aveți grijă ca să nu se atingă nimic de partea cu adezivul înainte de aplicare: să nu se prăfuiască, să rămână curată, fără scame, deoarece acestea vor influența negativ aderarea transferului de suport. Evitați ca partea cu adezivul să se lipească în timpul manipulării (de exemplu nu lucrați cu el în vânt).
  • Nu depozitați transferurile IOD în condiții de temperatură sau umiditate extreme care pot afecta aderarea (de exemplu, lângă calorifer sau la soare)

Pe pagina noastră de Facebook puteți viziona mai multe filmulețe în care am aplicat diferite transferuri IOD, de exemplu aici: https://rb.gy/fnynqe

Am scris cele de mai sus pe baza articolului de pe blogul IOD (click aici), precum și a propriilor mele experiențe cu transferuile IOD.

Toată gama de produse IOD – Iron Orchid Designs sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre decorarea mobilei cu mulaje, transferuri și ștampile IOD – Iron Orchid Designs.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *