Tocmai am terminat transformarea unei rame de oglindă din plastic, iar rezultatul îmi place atât de mult încât m-am așezat repede să vă povestesc despre ea 🙂

Atenție: la finalul acestui articol găsiți și filmulețul transformării ramei de oglindă!

1 – Ca de obicei, totul a început cu curățarea ramei cu spuma Tec7 Multiclean. …dar nu am știut exact cum vreau să fie rama, doar că va fi vopsită și decorată cu mulaje IOD. Rama fiind din plastic (și plasticul nu e un suport perfect nici pentru lipirea mulajelor nici pentru vopsea) în mod firesc, primul strat a fost primerul special pentru suprafețe dificile: Montoprimer Total Aqua. Și cum am mai găsit un strop de primer în fundul unei cutii, colorat deja cu colorantul Lepanto maro, mi-am zis ”hai să-l termin”. Zis și făcut!

2 – După ce primerul s-a uscat, am aplicat modelele realizate în noua matriță IOD Viridis. Pentru modele am folosit pastă IOD Air Dry Clay, pudră de amidon de porumb și adezivul Neostik Express. Despre modul de lucru cu mulajele IOD am mai scris într-un articol special, click aici.

În timp ce lucram cu mulajele, în sfârșit mi s-a conturat și idea finală, adică: vreau ca rama să fie albă, iar crenguțele și frunzulițele aurii 🙂 Asta după ce am găsit o soluție bună la problema lipsei din stoc a cearei aurii Annie Sloan: vopseaua aurie Montonature (pe care s-o dau înainte de sigilarea cu ceară incoloră). Vă povestesc imediat!

3 – Am așteptat să se întărească bine modelele (cca 24 ore), apoi am vopsit toată suprafața cu Annie Sloan Chalk Paint Old White (o nuanță de alb simplu, puțin rece). Pentru ca să nu acopăr acele detalii superbe de pe modele, am diluat vopseaua destul de mult, cu cca 25-30% apă. Din această cauză a fost nevoie de 3 straturi pentru acoperirea completă a ramei (pe modele 2 straturi). Da, știu, dacă aș fi aplicat primerul în variantă normală, albă, atunci ar fi fost suficiente 2 straturi, …dar așa pățești când nu știi de la început cum vrei să arate piesa în final 🙂

4 – După ce vopseaua albă s-a uscat am trecut la vopsirea modelelor. Pentru asta am ales vopseaua aurie Montonature și tehnica dry brush. Modul de lucru îl puteți vedea mai jos, în filmulețul de la capătul articolului.

5 – Ultimul pas a fost sigilarea și patinarea cu ceară. Mi s-a părut prea simplă, chiar ”goală” rama, așa că am ales ca după ceara transparentă (Annie Sloan clear wax) să aplic și ceară închisă (dark wax), pentru patină și adâncime (adică ca să scot în evidență și mai mult detaliile modelelor). Despre modul de lucru cu ceara închisă puteți citi într-un alt articol mai vechi, click aici (și în filmulețul de mai jos).

…. et voilá! 🙂

Și iată și filmulețul despre transformarea ramei de oglindă din plastic:

.

Toată gama de produse Annie Sloan și IOD – Iron Orchid Designs sunt disponibile la noi în magazinul-atelier Rouge Boutique Decor: Brașov, Sfinții Arhangheli 5, precum și on-line aici pe e-boutique: www.rbdecor.ro.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la workshopurile organizate de noi despre decorarea mobilei cu IOD Paint Inlays sau mulaje, transferuri și ștampile IOD – Iron Orchid Designs.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *